ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Івано-Франківщині презентують Агентство регіонального розвитку і транскордонної співпраці "Закарпаття"

    02 мая 2024 четверг
    31 переглядів

    1-2 грудня в селі Гута Богородчанського району Івано-Франківської області проходить друге засідання українсько-словацької Міжурядової комісії з питань трансграничної співпраці. Про це "Форуму" повідомили в Головному управлінні з питань євроінтеграції, зовнішніх зв'язків і інвестицій Івано-Франківської обласної державної адміністрації. В засіданні комісії беруть участь голова Івано-франківської облдержадміністрації Роман Ткач, перший заступник міністра економіки України, голова української частини Міжурядової комісії Сергій РОМАНЮК, державний секретар Міністерства внутрішніх справ Республіки Словаччина, голова словацької частини комісії Мартін Падо, а також представники виконавчої влади і експерти з обох боків.

    На засіданні Міжурядової комісії обговорюють стан виконання програми Сусідства «Угорщина-Словаччина-Україна»; розвиток двосторонньої співпраці у сфері розвитку туристсько-рекреаційної індустрії, в питаннях прикордонних вод і заповідників, у сфері освіти та ряд інших. Протягом двох днів експерти проаналізують розвиток транскордонної співпраці між Україною і Словаччиною, нові можливості і перспективи надання ефективної допомоги представникам Закарпатської області в підготовці і впровадженні спільних проектів в рамках програми Сусідства, повідомляє «УНІАН».

    Окремо буде обговорена характеристика контрольно-пропускних пунктів на ділянці державного кордону і діяльність сторін з розвитку інфраструктури кордону, їх участь в розробці і реалізації стратегічних документів розвитку прикордонних територій України і Словаччини.

    Також на засіданні буде презентовано Агентство регіонального розвитку і трансграничної співпраці «Закарпаття». За підсумками зустрічі підготують Протокол засідання українсько-словацької Міжурядової комісії з питань трансграничної співпраці, який підпишуть співголови комісії.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору