ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Медики роблять усе, аби запобігти епідемії черевного тифу

    01 мая 2024 среда
    48 переглядів

    Понад 300 людей ризикують захворіти на черевний тиф у Перечинському районі Закарпатської області. Наразі діагноз підтверджений п'ятьом людям, аналізи крові продовжують відбирати в зоні надзвичайної ситуації. Три епіцентри спалаху черевного тифу фіксують інфекціоністи в Перечинському районі. Перший – криниця в селі Сімер. Епідеміологи не виключають проникнення фекалій у ґрунтові води з обійсть, розташованих вище колодязя. Власне, водний чинник передачі тифу є визначальним у цій ситуації. Спочатку захворіла господиня. Підтвердився діагноз і в сина-ліцеїста. Тож найбільшим клопотом для лікарів є Перечинський ліцей, де навчаються понад триста юнаків та дівчат. Вода у крані виявилась інфікованою. А всі шляхи ведуть до підніжжя гори, де побудовані хати й облаштований локальний водозабір ліцею.

    Михайло Поляк, головний лікар обласної інфекційної лікарні:

    - Перша симптоматика, це підвищення температури, інтоксикація, яка виявляється головним болем, інколи нудотою, висипкою у формі розеул, які з'являються на череві та грудях, а також збільшення печінки і селезінки.

    З моменту підтвердження першого діагнозу минуло п'ять днів. Наразі в лікарні перебуває 12 осіб, у п'яти - діагноз підтвердився. У роботі бактеріологічних лабораторій знаходиться 300 аналізів крові. Щоб висіяти інфекцію, потрібно 3-4 дні. Визначальним є і пошук першоджерела спалаху черевного тифу.

    Сергій Полянський, головний санітарний лікар Перечинського району:

    - Пов'язати появу черевного тифу ми можемо з декількома моментами. Це можуть бути носії як Свалявського району, це можуть бути носії з інших територій, які були в гостях, там де ми з вами були і бачили, і це можуть бути, зі слів населення, як один з моментів, наявність нелегальних мігрантів.

    Цьогоріч у Перечинському районі затримано понад 80 представників Близького Сходу, де тиф та гепатит поширені, як у нас нежить. Кажуть, бачили азіатів і в Сімері.

    Павло Готра, начальник Перечинського райвідділу міліції:

    - Ми опинилися в пастці такого характеру, що тільки Закарпатська область, як гранична зона зараз максимум, можу сказати на 90% бореться з даним явищем, а ці ж нелегальні мігранти вони приходять зі Східної України аж до нас, тобто ці шляхи, вони десь безперешкодні.

    Відтепер затриманих нелегалів спочатку направлятимуть до лікарів, а вже потім етапуватимуть до табору тимчасового утримання. Таким чином вдасться розірвати ймовірний ланцюг виникнення й поширення інфекції, якої в Перечинському районі не було з часів Другої світової війни.

    Галина Ярцева, Андрій Гоцуляк, "5 канал".
    Закарпаття: На Перечинщині на черевний тиф захворіло близько 40 чоловік

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору