ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Люблять Вітчизну закарпатські чекісти!

    28 апреля 2024 воскресенье
    25 переглядів

    До річниці виводу радянських військ з Афганістану в Ужгороді відбулися урочисті збори в управлінні СБУ в Закарпатській області. Його начальник, генерал-майор Володимир Рокитський, сказав:

    — Ми запросили сьогодні головних співробітників, ветеранів тих вікопомних подій, котрі мужньо пройшли жорсткими шляхами Афганської війни. Це, думаю, дуже доцільно якраз напередодні свята наших спогадів про ті буремні дні. Наші ветерани Афганістану витримали їх, відчули, що таке війна, коли всі ми жили мирно. Думаю, ми цих дивовижних людей щороку будемо вшановувати, аби подякувати за вірну й чесну службу. Ви ж показували приклад мужності, офіцерської честі. Й під час мирної служби, зазначу, всі наші учасники Афганської війни — найбільш патріотичні й самовіддані.

    Відтак керівництво привітало й нагородило всіх учасників полум’яних днів Афганського лихоліття — першого начальника СБУ незалежної України на Закарпатті Арзена Ухаля, Петра Собчука, Юрія Василину, Івана Панкулича та інших.

    — Вітаю вас і від імені новоствореної Спілки генералів Закарпаття, — виступив Арзен Ухаль. — Багато вже сказано, але далеко не все про ці події світового масштабу. Я мав доступ до всіх матеріалів. Дійсно по-бойовому ми готували наших радників. Тодішній міністр іноземних справ Союзу Шеварднадзе сказав, що причини наших невдач в Афганістані — через слабких радників, за винятком радників служби безпеки.… Та зараз хочу сказати, що в незалежній Україні ми маємо прагнути, щоб наші діти не воювали хтозна де. Що ми, приміром, шукали в Іраку? Проти кого ми там билися — незрозуміло. Тепер нова напасть — НАТО. Навіщо? Проте ніякі політичні колізії не повинні розщепити нас — афганців. Тримаймося разом. І нас не подолати.

    — Ми виконали свій обов’язок, виходячи з ідейних міркувань, і не жалкуємо про це, — додав у своєму виступі Петро Собчук.

    — Серед наших афганців і досі нема людей, які шкодують про свій прояв патріотизму в ті, вже далекі, роки на землі Афганістану. Ми і надалі повинні виконувати свій бойовий обов’язок там, де є державні інтереси України. В цьому я погоджуюся з Арзеном Михайловичем Ухалем. Заробітчанство на бранному полі — зайве.

    Василь ЗУБАЧ.
    Закарпатські "афганці" пом’янули загиблих бойових побратимів
    Завтра — 17-та річниця виведення радянських військ із Афганістану
    Закарпатские "афганцы" помянули погибших в Афганистане

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Так чиї інтереси захищали ви там.Гинули наші Закарпатські хлопці ,а пришелці прийшли до нас в Закарпаття і вимагають зараз всякі пільги.Наш сусід лежить в сирій землі Авганістану а труну яку привезли ніхто не відкривав,а тепер його родина.старенька мати втративши сина ,що з того має.Дулю ви ніхто про це не думаєте ви тільки свої брюха напихаєте.Геть вас пси паскудні з вашими льготами.