ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ректор ЗакДУ захистить "Спартак" від зазіхань Ратушняка

    01 мая 2024 среда
    70 переглядів

    Вчора в Ужгородському прес-клубі ректор Закарпатського державного університету Федір Ващук розповідав про зміни у вступній компанії, незалежну систему тестування та дав відповіді на низку скандальних питань, якими останні тижні маніпулюють окремі газети краю.

    Системою тестування ректор задоволений і переконаний, що саме це дозволить уніфікувати знання студентів і уникнути випадків хабарництва. Разом з тим він завважив, що, наприклад, цьогорічні тести з української мови надзвичайно важкі.

    “На мою думку позитивними будуть результати у 5 % - 10 % від загальної кількості випускників, що проходили тестування. У нас при вступі до вузу набагато простіші запитання та завдання” – зазначив ректор.

    Щодо гучних заяв в деяких ЗМІ про зменшення ліцензованого обсягу в ЗакДУ, то тут має місце пересмикування фактів. Адже на юридичному факультеті ЗакДУ найбільший ліцензований обсяг – 85 місць, в той час коли в УжНУ - тільки 75. Щоб мати можливість задовільнити потреби бажаючих навчатись на цьому факультеті, керівництво ЗакДУ звернулось у відповідну столичну комісію з проханням збільшити цей ліміт до 150 місць. Але на останньому засіданні всім вузам (а це понад 100!!!), які звернулись з аналогічними проханнями, було категорично відмовлено.

    Так само незрозумілі намагання нинішньої міської влади Ужгорода повернути басейн “Спартак” у комунальну власність міста. Адже ЗакДУ не тільки відремонтував за власні кошти цю колись розбиту споруду, але й забезпечив її належне функціонування. Пересвідчитись в чому було запропоновано всім журналістам. А щодо зазіхань на університетське майно, то тут ректор рішуче налаштований “відстоювати свою позицію в правовому полі”.

    Наостанок Федір Ващук розповів, що у найближчих планах університету -- відкриття природничого факультету. Це вже є справою не тільки престижу, але й доказом фінансової потужності університету.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Цей корумпований горе-ректор ще сміє глумитись,що мало місць, аби ними вульгарно торгувати!?
    Побійся Бога і людського суду!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ректора не захищаю. Але твій Рата має не менше гріхів. Не хоче побоятися Бога і людей?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    У тексті йдеться про передачу "Спартака" місту, а в заголовку чомусь про Ратушняка. Так Рата хоче забрати "Спартак" собі в приватну власність? Чи я щось не розумію?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Рата просто тупо хоче в такий спосіб покарати людину, з якою свого часу побив горшки. Місто ж не має бути заручником його психозів. Щось не так - звертайся до суду...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Хтось читав звернення ЗкДУ до депутатів міськради?
    Дуже рекомендую...
    Не знаю як ректор буде захищати Спартак, однак тих депутатів, що не сформували своєї думки, однак будуть голосувати за рішення по Спартаку він втратив...

    Коротко:
    Замість сухого викладення фактів та аргументів ОБОХ сторін - суцільне попередження про кримінальну відповідальність та незаконність дій міськради і починається це вже в ПЕРШОМУ реченні. Нічого собі депутата проінформували...
    Ректор ЗкДУ на стільки ВЕЛИКИЙ БОССС, що звернення ним не підписане. Точніше взагалі не підписане. Ну як можна звернення депутату (що мало б носити ПЕРСОНАЛЬНИЙ характер) підписати "юридичний відділ"? А поставити мокру печатку юрвідділу? Там що, начальника не має? Так нехай прибиральниця підпише... Взагалі нонсенс, що ВУЗ випустив у світ ТАКИЙ документ... А ще коли іде мова про "шкурне" питання...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    "Спартак"- місту,
    А ЗкДУ-велику п..ДУ!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    "Закарпаття-ЗакДу"-ВИ найкращі!!!