ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ігор Кріль зробив би вільною економічною зоною всю Україну

    21 мая 2024 вторник
    45 переглядів

    Бюджетний комітет Верховної Ради України планує переглянути рішення про скасування вільних економічних зон, повідомив представник бюджетного комітету Ігор Кріль. Водночас він вважає, що не можна поновлювати діяльність усіх без виключення СЕЗ. “В лютому 2005 року – ще до ліквідації спеціальних економічних зон – будучи заступником закарпатського губернатора, я проаналізував діяльність тих економічних проектів на Закарпатті, які діяли у відповідності з законом про території пріоритетного розвитку. Таких підприємств було 90. В результаті перевірки 45 з них ми ліквідували, ще 40 – попередили. І з’ясувалося, що лише 5 підприємств й справді працювали, давали прибуток й сплачували податки, - розповів народний депутат.

    “Якщо вже відновлювати СЕЗи, то я б зробив всю Україну вільною економічною зоною, - зазначив Ігор Кріль. - Адже сьогодні будь-який інвестор, який хоче вкласти в Україну, умовно кажучи, сто мільйонів євро, за провіз інвестиційного обладнання для свого підприємства повинен сплатити 10 мільйонів євро мита і ще 20 мільйонів - ПДВ. Я зараз готую законопроект про покращення режиму інвестицій. Тому що необхідно зберегти пільги для справжніх інвесторам, забравши їх у махінаторів. Але це потрібно робити не в якійсь окремо взятій зоні, а на території всієї держави", - зауважив депутат.

    Як відомо, бюджетний комітет Верховної Ради схвалив проект пропозицій до основних напрямів бюджетної політики на 2007 рік, прийнятих Кабінетом міністрів. Одним із пунктів цих пропозицій передбачено відновлення режиму надання податкових пільг стосовно спеціальних економічних зон та спеціального режиму діяльності технологічних парків.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору