ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Чи безпечно дітям купатися під струменями ужгородського фонтану

    26 квітня 2024 п'ятниця
    103 переглядів
    Такі фонтани, коли вода виривається просто з-під землі, називають сухими

    Щойно 22 серпня на площі Народній запрацював новий фонтан, навколо нього піднялася нова хвиля обговорень. Цього разу громадськість поділилася на два табори не через вартість фонтану і навіть не через його вигляд. Виною всьому стала... вода.

    Якщо ви ще не бачили новий фонтан, то ми пояснимо, що побудували його без чаші. Такі фонтани, коли вода виривається просто з-під землі, називають сухими. Вони в останні роки стали дуже популярними в Європі, де використовуються в якості своєрідного атракціону. Річ у тім, що сухі фонтани – єдині, в яких не лише не заборонено, а навіть заохочується купання. В Європі їх монтують в людних місцях, аби у спеку туристи і мешканці міст могли охолодитися, розважитися, просто відпочити поруч з приємною вологою.

    У нас новинку теж оцінили. Вже з першого дня роботи нового фонтану під його струменями бігали десятки дітей, що, власне, й підняло скандал у соцмережах. Люди писали, що вночі у цьому фонтані миються безхатьки, люди приводять туди купати собак, тож дозволяти дітям бігати під струменями тієї ж зацикленої води, мовляв, небезпечно і безвідповідально.


    poi

    Аби розібратися, чи справді купання у новому ужгородському фонтані може становити небезпеку для здоров'я, "Про Захід" розшукали людей, відповідальних за монтаж системи на Народній. Виявилося, що проектувала і монтувала цей "сухий" фонтан українська компанія "Імперія води Україна". Готові проекти цієї фірми реалізовані вже у 20-ти містах України, на ринку її знають досить добре. Заступнику директора фірми Любові Сторожицькій написали електронного листа з єдиним питанням: чи безпечно дітям купатися під струменями ужгородського фонтану.

    У відповіді представник компанії зауважила, що так звані сухі або пішохідні фонтани являються найбезпечнішими з усіх видів, оскільки все обладнання заховане під землею (люди не пораняться та не зламають систему), а вода не застоюється в чаші, бо її (чаші) просто немає. Використана вода, за словами заступниці директора фірми, затікає у спеціальний прийомник під землею, а далі подається на фільтрацію та знезараження. Тож люди, котрі торкаються струменів, що подаються з форсунок, мають справу вже з очищеною водою. Далі коментар мовою оригіналу та без виправлень:
    "В пешеходном фонтане г.Ужгород предусмотрена система фильтрации и обеззараживания. То есть вода фонтана не несет опасности. Единственное, что может привести к некачественной очистке воды - это человеческий фактор или не соответствие плановому обслуживанию фонтана (плановая проверка качества воды, добавление специальных компонентов для обеззараживания, чистка стен или облицовки фонтана от налета, слизи и др.) Информация по обслуживанию и эксплуатации фонтана находится в паспорте фонтана.

    На качество воды влияет так же охрана фонтана, а именно контроль за бездомными, которые могут использовать фонтан для гигиенических процедур или владельцами животных. Охрану, осмотр, сервис и прочее несут или владельцы фонтана или службы и лица согласно договора владения или обслуживания.

    Рекомендуется устанавливать таблички с запрещающими надписями или разъяснительными надписями о возможных последствиях для здоровья людей, а так же административной или уголовной ответственности за нанесенный ущерб фонтану (поломка, кража оборудования, отделки или загрязнение, такие как: окурки, обертки, испражнения, осколки битых бутылок другой мусор)".



    987

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору