ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Обов’язковість добровільної сплати податків — закріпити у свідомості людей!

    21 мая 2024 вторник
    29 переглядів

    Щоб уникнути сплати податків, деякі роботодавці вдаються до різних махінацій – виплати “тіньової зарплати”, використання фіктивних документів, “відмивання” готівкових коштів. Зокрема, задля виплати неофіційної заробітної плати суб’єкти господарювання використовують подвійну бухгалтерію, а при одержанні доходів у значних розмірах не подають декларації до податкових органів. Деякі підприємці, що працюють на фіксованому та єдиному податках, не складають з найманими працівниками трудові угоди і, відповідно, не сплачують за них податки. У таких суб’єктів господарювання, як правило, щомісячну заробітну плату робітники одержують в “конвертах”.Легалізація підприємницької діяльності є не тільки виявом громадської свідомості, патріотизму, а й законослухняності. Адже податки- це є сплата за суспільні послуги, які кожна людини отрримує від держави. Тим більше, що сплата таких податків як податок з доходів громадян, єдиний податок або торговий патент сплачуються до бюджету територіальної громади, на якій проживає такий громадянин, де вчаться, виховуються його діти. Тому легалізація підприємницької діяльності, в тому числі легалізація найманої робочої сили, яка використовується на території громад, збільшить надходження місцевих бюджетів, а отже, дасть можливість поліпшити надання цим же громадянам суспільних послуг. Крім того, приховування реальної заробітної плати або ж виплата її, в так званих, “конвертах” безпосередньо відобразиться на майбутній пенсії найманих працівників.

    Наша спільна мета з податкововими органами - закріпити в свідомості платників податків обов’язковість добровільної сплати платежів до бюджету та декларування ними реальних, фактичних об’єктів оподаткування.

    Для того, щоб в подальшому запобігати різноманітним порушенням законодавства податкові органи повинні постійно проводити роботу щодо перевірки підприємств, установ та організацій з питань дотримання ними діючого законодавства при виплаті заробітної плати.



    Андрій Покора, підприємець, Виноградівський район.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору