ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Відпочинок у Карпатах - гірські лижі на Драгобраті, скітуринг на Свидовці (ФОТО)

    26 квітня 2024 п'ятниця
    82 переглядів
    Відпочинок в Карпатах для душі

    Коли на рівнинній частині України тепло та сухо, температура в Києві б’є 111-річний рекорд і розквітає календула, а у містах про наближення новорічних свят свідчать хіба декорації на вітринах, TURE TEAM їде кататись на Драгобраті та скітурити на Свидовці.

    Така комбінована мандрівка здійснюється вже вдруге. Відчайдухи вирішили поєднати скітуринг на Свидовці із катанням на найвисокогірнішому гірськолижному курорті України – Драгобраті.


    Сходження почали у с. Ясіня у п’ятницю вранці. Завдяки чудовій компанії, 6-ти годинний підйом до полонини Драгобрат на лижах із значним набором висоти видався приємною прогулянкою. Його суттєво полегшили спеціально натреновані для транспортування важких вантажів аляскинські маламути Джамбо та Макс.


    dr.jpg


    Драгобрат – це сучасний лижний комплекс, де можна знайти фешенебельне житло на будь-який найвибагливіший смак. Але і на цей раз загартовані у походах легіні не мали на меті ніжитися у теплих готельних номерах. Отож, розділивши обов′язки, вони взялися розчищати місця у снігу під намети, збирати дрова і розводити вогонь. Нічліг в лісі видався теплим. Єдине, що порушувало їхній сон, були снігові шапки, що періодично обвалювалися з ялин на намети.


    dr2.jpg


    Суботнього ранку друзі узяли лижі та сноуборди і відправилися підкорювати круті спуски. Катання було настільки славне, що одного дня здалося мало.


    dr3.jpg


    Легкоатлет Сергій Сапіга встиг навіть за цей день сходити із псами на озеро Велика Герешаска.


    dr4.jpg


    Ввечері притомлені, але напрочуд задоволені мандрівники ділилися враженнями біля ватри, потягуючи гарячий чай із домашнім медом Олега Владимира.

    dr5.jpg


    Вставши до світанку у неділю і спакувавши намети, TURE TEAM вирушила на лижах по Свидовецькому хребту через Близниці до Квасів. На хребті керівником походу був проведений інструктаж із лавинної безпеки, після чого учасники запустили свої пристрої для пошуку людей під снігом. Все лавинне спорядження доступне у прокаті кемпу Білий Слон.


    Вже підчас сходження на перший Жандарм хлопці піднялися понад хмарами, де на них чекав незрівняний краєвид. Як на долоні було видно Петрос і Говерлу, а також всі села у підніжжі Чорногори. З боку Свидовця, натомість, виднілися лише суворі засніжені верхи гір понад густим білим килимом хмар.


    dr6.jpg


    На крутих підйомах на Жандарми і Близниці Джамбо дуже допомагав із транспортуванням лиж,


    dr7.jpg


    dr8.jpg


    dr9.jpg


    а на схилах можна було отримати всю насолоду від фрірайду на крижаній коринці.


    dr11.jpg


    dr12.jpg


    Лижники мали вдачу зустріти Брокенського привида, рідкісне оптичне явище в горах, коли спостерігач бачить свою тінь на поверхні хмар, оточену кольоровими кільцями (глорією).


    dr13.jpg
    dr14.jpg


    Загалом було 12 км безперервних спусків, що дуже всіх потішило.


    dr15.jpg


    dr16.jpg


    dr17.jpg


    Останні кілька з них, щоправда довелося йти пішки, адже снігу в долині зовсім не було. Похід завершився у Квасах. Втомлена але щаслива команда повернулася додому, переконана у тому, що поєднання скітурингу, фрірайду і катання на курорті є чудовою комбінацією, яку варто практикувати і надалі.
    sob.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору