ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Чи стане Ужгород "Алчевськом-2"?!?

    22 мая 2024 среда
    59 переглядів

    Мешканці обласного центру Закарпаття м.Ужгород, а надто ті, що не обтяжені автономним опаленням, вже почали відлік до «часу Х», тобто настання холодів. Ще б пак — надворі жовтень, а в міських котельнях, які мали б обігріти оселі городян взимку, як то кажуть «і корова не телилася». Днями з’явилася ще одна новина — суд розпочав процедуру ліквідації банкрута «Ужгородтеплокомуненерго». Цей й стало приводом для термінового засідання міської ради у середу, 4 жовтня.

    Як заявив на сесії міський голова Сергій Ратушняк, одинадцятигодинні дебати напередодні з представниками кредиторів і ліквідаторами призвели до формування наступного рішення. Ліквідатори передають КП-банкрут управлінню майнової політики міста, яке протягом доби передає його… КП «Хімчистка». Останньому для того, щоб не створювати нове підприємство і не втрачати час на процедуру реєстрації, оскільки «на носі» опалювальний сезон.

    Працівники «Ужгородтеплокомуненерго» передаються новому підприємству, як і майно, яке управління майнової політики наддаватиме у користування. Для нового підприємства обрали назву «Ужтепло» — варіант «Алчевськ 2» вирішили відхилити.

    Ситуацію з боргами у 58 млн. грн. має з’ясовувати ліквідатор. Серед кредиторів – «Закарпатгаз», міський «Водоканал», «Закарпаттяобленерго», ДК «Газ України», бюджет та інші організації. Як сказала у своєму виступі голова бюджетної комісії, керівник Ужгородської ДПІ Марія Бадида, більшість боргів накопичені до жовтня минулого року і згідно з постановою Кабміну підлягають списанню. Тому, мовляв, можна було оскаржувати постанову суду і після взаємозаліків залишилося б близько 10 млн. грн. боргів. Є ще близько 25 млн. грн. дебіторської заборгованості, але більша її частина реструктуризована на 5 років.

    Проте Сергій Ратушняк наполягав на виконанні рішення суду і створенні нового підприємства, бо Ужгород не має угоди про постачання газу. Очевидно, мер сподівається підписати таку для забезпечення двох нових підприємств, які ще не встигли назбирати боргів – «Енергетичних систем Ужгорода» та «Ужтепло».

    Не виключено, що це не останній демарш – Сергій Ратушняк вважає за доцільне об’єднати теплопостачальників із «Водоканалом», бо у них, мовляв, є добрий механізм збирання платежів і дієві важелі впливу на боржників — відключення каналізації в кожній окремо взятій квартирі. Єдине, що зашкодило цьому процесу – необхідність робити все дуже терміново. Проте мер пообіцяв за зиму підготувати базу для втілення подібного механізму.

    Усе це, а також підвищення тарифів на вивезення твердих відходів (тобто сміття), водопостачання та водовідведення і передачу котельні на вул. Добрянського і деякі приміщення «Енергетичним системам» депутати проголосували «з голосу», повідомляє Лариса Подоляк, "Старий Замок "Паланок"—"Мукачево.net".
    Депутати-"нашоукраїнці" про ситуацію, що склалася в Ужгородській міській раді "завдяки" меру Ратушняку
    Ужгородський мер Ратушняк благає по допомогу Прем’єр-міністра Януковича...
    Взимку мешканці Ужгорода таки будуть із теплом чи ні?!?
    Депутат-соціаліст Юрій Фогел відстоюватиме право ужгородців на тепло в своїх домівках!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    На сайте Закарпаття online появилась интересная инфа: Ратушняк вопреки закону не созвал инициированную депутатами сессию по ситуации с теплом и уборке города от мусора. Теперь депутаты в соответствии с законом созывают сессию сами. В зависимости от того, какие партийные фракции возьмут участие в этом сессионном заседании, будет видно, кто работает на город и живущих в нём людей, а кто гребёт под себя и помогает подгребать Ратушняку. Оказывается, в этом городе ещё не всё потеряно?