ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Порошенко просить піти у відставку Яценюка і Шокіна

    26 квітня 2024 п'ятниця
    77 переглядів
    Глава держави звернувся до чиновників напередодні звіту уряду

    Глава держави звернувся до чиновників напередодні звіту уряду. Президент України Петро Порошенко закликав прем'єр-міністра Арсенія Яценюка і генпрокурора Віктора Шокіна піти у відставку.

    Про це повідомляє прес-служба голови держави.

    "Сьогодні зранку я мав зустріч і грунтовну розмову з генеральним прокурором. Я звернувся до Віктора Миколайовича з пропозицією, щоб він написав заяву про відставку"
    , - йдеться у зверненні глави держави.

    На думку українського лідера, Шокін запроваджував у ГПУ необхідні реформи, зокрема позбавлення прокуратури загального нагляду, створення Національного антикорупційного бюро і Державного бюро розслідувань, тощо, однак так і не зміг завоювати довіру людей.

    "З іншого, ГПУ, на жаль, не змогла заручитися довірою суспільства. І саме тому на порядку денному стоїть питання про відставку Генпрокурора",
    - наголосив Порошеннко.

    На думку глави держави, "із такими ж самими мірками слід підходити і до уряду".

    "Кабінет Міністрів зробив чимало для порятунку країни, стабілізації економічної ситуації і старту реформ. Але суспільство явно вирішило, що помилок більше, ніж досягнень, і відмовило міністрам в довірі"
    , - додав глава держави.



    «Момент для часткового поновлення Кабінету міністрів упущений. Про нього надто довго говорили, і в результаті — забалакали. Тепер вже очевидно є запит на повне перезавантаження уряду», — йдеться в заяві, опублікованій на офіційному сайті глави держави.

    При цьому Порошенко уточнив, що у Яценюка все ще залишається можливість вибрати якимось чином відповісти на запит про перезавантаження кабміну. За словами президента, уряд повністю втратив підтримку з боку парламентської коаліції.

    «Щоб провести через Верховну Раду навіть стратегічні рішення, доводиться часто "займати" голоси у внекоаліційних груп та позафракційних депутатів», — підкреслив він. Разом з тим Порошенко заявив, що розпустить парламент тільки в крайньому випадку, «якого допустити не можна».

    «Розпуск Верховної Ради не обов'язок, а лише право президента», — зазначив він. Також він додав, що розпад коаліції «занурить країну у глибоку і тривалу політичну кризу».


    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Лорак виступає в Росії - це жахливо, а Порошенко має свою фабрику в Липецьку - цього ніхто не бачить

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости