ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Апостольский адміністратор Мукачівської греко-католицької єпархії Мілан Шашік запросив до себе владик Європи

    06 мая 2024 понедельник
    58 переглядів

    Єпископ Мілан Шашік, який чотири роки очолює Мукачівську єпархію греко-католицької церкви на Закарпатті, великими зусиллями домігся побудови 50 нових храмів. Він звернувся до єпископів Європи із закликом приїхати у єпархію і на власні очі переконатися, з якими труднощами зустрічаються його вірні.

    Апостольский адміністратор Мукачівської греко-католицької єпархії владика Мілан (Шашік).
    Апостольский адміністратор Мукачівської греко-католицької єпархії владика Мілан (Шашік).

    Під час нещодавнього візиту до організації «Допомога Церкві в потребі», у Кьонінштайні, владика Шашік розповів, як 82-річний парох Ужгородського греко-католицького храму Преображення о. Юрій Федака та його парафіяни вже 17 років поспіль відправляють Богослужіння просто неба, оскільки представники Української Православної Церкви (Московського Патріархату), незважаючи на рішення суду, відмовляються повернути чи почергово використовувати з греко-католиками храм, який колись був власністю останніх.

    «О.Федака продовжує молитися за церковну єдність і не показує страху перед черговою зимою, коли знову доведеться відправляти Богослужіння на морозі, а не в храмі, оскільки його туди не впускають», – говорить владика Мілан Шашік.

    Гордістю владики є семінарія, де навчається 145 семінаристів. «Ми вдячні організації «Допомога Церкві в потребі» за внесок у побудову семінарії в Ужгороді, названої на честь Блаженного Теодора Ромжі, і сподіваємося на подальшу підтримку, щоб добудувати каплицю», – говорить єрарх.

    За переконанням владики, семінаристи сучасної України повинні бути готовими до викликів сьогодення, впевнено проповідувати Євангеліє та могти дати сучасній молоді орієнтири в усіх аспектах життя», повідомляє "Релігійно-інформаційна служба України".
    Мукачево: Екуменічна церква в старовинному замку "Паланок" приймала перших молодят
    На Закарпатті відсвяткували 80-річчя дарування Папою Римським Пієм ХІ ікони Богородиці Мукачівському греко-католицькому Успенському собору
    Владика Мілан (Шашік): "Свобода — це змога обрати добро..."
    У закарпатському Драгові освятили новий храм

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору