ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

МЗС прокоментувало шокуючі результати референдуму в Нідерландах щодо асоціації ЄС з Україною

    26 квітня 2024 п'ятниця
    102 переглядів
    36% із тих, хто прийшли на дільниці, проголосували “за”, 64% — “проти”

    Речниця МЗС України Мар’яна Беца надала коментар у зв’язку з попередніми результатами екзіт-полу референдуму в Нідерландах щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, передає прес-службf МЗС України.

    “Ми взяли до уваги попередні результати екзіт-полу референдуму в Королівстві Нідерланди щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Виходимо з того, що відповідно до нідерландського законодавства референдум має консультативний характер, а отже остаточне рішення щодо ратифікації Угоди після проведення внутрішніх дискусій та процедур ухвалюватиме Уряд Нідерландів”, — сказала М.Беца.

    Також, вона додала, що розраховує, що це рішення відповідатиме інтересам України, Нідерландів і Європи.

    Як відомо, 6 квітня, в Нідерланах відбувся референдум щодо долі ратифікації європейсько-української угоди. Він матиме консультативний характер.

    За попередніми даними, участь у голландському референдумі щодо угоди про асоціацію між Україною та ЄС взяли 29% виборців — такими є результати екзит-полу головного інформаційного каналу країни NOS.

    Повідомляється, що 36% із тих, хто прийшли на дільниці, проголосували “за”, 64% — “проти”.

    Згідно із законом про референдум, його вважають таким, що не відбувся, якщо явка виборців не досягає 30%. Уряд у такому випадку не мусить брати до уваги його результати.

    Зазначається, що в Амстердамі у середу, 6 квітня йшов дощ, що також могло вплинути на бажання голландців віддати свій голос на референдумі.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости