ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Військові" баталії навколо мерського крісла в закарпатському Перечині

    24 июня 2024 понедельник
    59 переглядів

    Як уже повідомляв "UA-Reporter.com", 15 березня на засіданні п’ятої сесії Перечинської міської ради, п’ятого скликання депутати достроково припинили повноваження міського голови Івана Погоріляка. За таке рішення проголосували 24 депутати з 25 присутніх. А вже наступного тижня відбулися дві прес-конференції — як Івана Погоріляка, так і депутатів Перечинської міської ради, — які висловлювали свої точки зору з приводу рішення.

    "Скинутий" мер Перечина Іван ПОГОРІЛЯК.

    Відомо, що міський голова Перечина не був присутнім на розгляді основного питання про припинення своїх повноважень, а після обрання нового головуючого закрив сесію та покинув сесійну залу. Вже наступного дня Погоріляк отримав повідомлення про те, що 15 березня відбулася сесія, під час якої ухвалили рішення про дострокове припинення повноважень міського голови. “Я вважаю, що це не той документ, через який мене можна звільнити з займаної посади. Якщо я не одержу рішення — подам відповідну заяву про його скасування. У мене не такий характер, щоб відступати”, — зауважив на прес-конференції Іван Погоріляк, повідомляє сьогодні газета "РІО". На думку міського голови, депутати таким рішення відстоювали лише фінансові інтереси. “З 15 березня я офіційно перебуваю у відпустці, а в такому випадку такі рішення є неправомірними”, — пояснив він. Погоріляк повідомив, що подаватиме позивну заяву на скасування рішення.

    Натомість депутати, які провели прес-конференцію наступного дня (Мирослава Гуранич, голова міської фракції НУ, Тарас Іполітов, голова районної організації ГП “Пора”, Юрій Ковач), запевняли журналістів, що на цей крок вони пішли виключно через обставини, які створив Іван Погоріляк. “Небажання міського голови співпрацювати з депутатами, прийняття хибних одноосібних рішень, які суперечили законодавству та регламенту ради, пояснюють той факт, що всупереч рішенню міської ради про склад виконкому Іван Погоріляк продовжував проводити засідання виконкому в складі, затвердженому депутатами попереднього скликання, впродовж півроку”, — пояснила дії депутатів Мирослава Гуранич. За словами Тараса Іполітова, міський голова Перечина неодноразово чинив на депутатів тиск, зокрема залякування, погрози, шантаж. Проте і на працівників міськради, за словами Погоріляка, групою депутатів чинився тиск. Однак хто правий, хто ні вирішуватиме суд. До речі, за час перебування Погоріляка на посаді міського голови, депутатами Перечинської міської ради до суду було подано 9 позовів, а з боку Погоріляка — 5, і ще 4 позови від першого заступника Погоріляка, Віталія Кравця.
    Закарпаття: Усунутий власними депутатами з посади Перечинського міського голови Іван Погоріляк не бажає прощатися з мерським кріслом
    Закарпаття: Депутати Перечина достроково припинили повноваження мера Івана Погоріляка
    Газета і комунальне підприємство — речі несумісні?
    Судні дні Перечинського міського голови Івана Погоріляка

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору