ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Обласна прокуратура виявила у супермаркетах неякісну м’ясопродукцію

    24 мая 2024 пятница
    55 переглядів

    Купуючи м’ясо на ринках, сподіваємось на порядність продавця та ветеринара, який його перевіряв, а у солідних супермаркетах зазвичай покладаємось на авторитет магазина. Та, як виявилося, іноді й перші, й другі можуть пропонувати не завжди якісний товар.

    Такі висновки зробили прокурори після проведеної спільно з працівниками ветеринарної санітарно-епідеміологічної медицини перевірки щодо додержання вимог законодавства при ввезенні на територію України м’ясопродукції, її переробці та подальшої реалізації суб’єктами господарювання.

    Було виявлено масу порушень. Найхарактерніші з них: відсутність супровідних документів про якість м’ясопродуктів; відсутність або неправильне маркування безпосередньо на продукції, яка реалізовувалась; порушенні терміни її зберігання. В окремих випадках, результати лабораторних хіміко-бактеріологічних аналізів м’ясної продукції, яка реалізовувалась, не відповідала її технічним умовам.

    Прокурором міста Ужгорода Юрієм Тацюном порушено адміністративне провадження відносно двох посадових осіб одного з Ужгородських супермаркетів, на прилавках якого продавалося м”ясо та ковбасні вироби із закінченим терміном придатності. Винних притягнуто до відповідальності, а партія простроченого товару вилучена з реалізації.

    А керівники одного з ужгородських товариств, яке займається реалізацією м”ясної продукції взагалі продавали товар без ветеринарної довідки. Стосовно них порушено адміністративне провадження, а на реалізацію цієї продукції накладено заборону.

    Аналогічні порушення виявлені при перевірці ДП „ Ринку” у Сваляві. Там прокурором району порушено 14 адміністративних проваджень стосовно приватних підприємців, які реалізовували вроздріб м”ясопродукцію та ковбасні вироби не маючи сертифікатів якості. До дисциплінарної відповідальності притягнуто районного завідуючого лабораторії ветеринарної медицини.

    Також прокуратурою області спільно з працівниками ДП ”Закарпатстандартметрологія” проведено перевірку товариства, яке здійснює на Закарпатті оптову торгівлю м”ясопродуктами та ковбасними виробами щодо якості їхньої продукції. Виявилося, що наприкінці березня товариством було випущено для реалізації партію ковбасних виробів. Проте, за результатами експертизи, яку проводила Закарпатська обласна державна лабораторія ветеринарної медицини встановлено, що продукція за своїми фізико-хімічними показниками не відповідає вимогам державного стандарту. Тут же виявлено порушення держстандарту „Вироби з м”яса птиці варені, копчено-варені”. Відносно заступника цього товариства прокуратурою області порушено адміністративне провадження, а партія неякісних ковбасних виробів вилучена з реалізації.

    Всього за результатами цієї перевірки прокурорами порушено 97 адміністративних та 2 дисциплінарні провадження, внесено 5 приписів. Накладено заборону та вилучено м’ясопродукції та ковбасних виробів загальною вагою біля одної тонни.

    Прес-служба прокуратури Закарпатської області
    Ветеринари Закарпаття категорично проти того, щоб на ринках регіону продавали ковбаси й окороки
    На Закарпатті попереджено спробу ввезення 20 тонн курячого фаршу угорського виробництва
    На Закарпатті припинено функціонування 7 контрабандних м’ясоканалів

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору