ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Для представників обласної НУ-НС вирок Різаку був неочікуваним, а представники СДПУ(о) утримуються від коментарів

    08 мая 2024 среда
    55 переглядів

    Вирок Івано-Франківського апеляційного суду екс-губернатру Закарпаття Іванові Різаку був неочікуваним для представників партії «Наша Україна» в Закарпатській області. Як повідомив учора, 1 серпня, телефоном ЗІКу голова виконкому обласної організації партії «Наша Україна» Володимир Шкріба, такої ухвали суду він не очікував і загалом до вироку, який виніс суд, ставиться негативно.

    Водночас народний депутат 5 скликання від ПР Олександр Ледида повідомив, що йому важко коментувати вирок суду щодо Різака. «Наскільки я поінформований, то вирок винесено лише по одному пункту, що стосується подій у Сваляві. Мені особисто дії, які робив Іван Різак по Сваляві, достеменно не відомі. Чесно кажучи, як на мене, проглядається взаємозв‘язок сьогоднішньої влади з попередньою, — сказав він і додав, що не хотів би давати якихось оцінок роботи суду. — Мені важко коментувати дане рішення суду. Я б не дуже хотів коментувати судову систему України. Це одне з найболючіших питань в державі».

    У свою чергу представник СДПУ(о) (партії, членом якої є й Іван Різак) секретар Ужгородської міської організації партії Іван Росоха наразі утримався від коментарів щодо вироку суду своєму однопартієць.

    ***

    Як уже повідомляв "UA-Reporter.com", 31 серпня Івано-Франківський апеляційний суд ухвалив вирок щодо справи екс-губернатора Закарпаття Івана Різака: п'ять років ув'язнення умовно з випробувальним терміном один рік.

    Якщо осуджений протягом іспитового терміну не матиме жодних зауважень чи не вчинятиме якихось протиправних дій, то він може бути взагалі звільнений від покарання.

    Івана Різака звинувачували зокрема у доведенні до самогубства ректора УжДУ Володимира Сливки, отриманні хабарів у великих розмірах та використанні службового становища у підробленні посвідчення.
    Екс-губернатора Закарпаття Івана Різака засудили на 5 років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном один рік
    Екс-губернатор Закарпаття Іван Різак заявляє, що він невинний по жодному епізоду звинувачення і просить завершити суд
    ЗВЕРНЕННЯ екс-губернатора Закарпаття Івана Різака до ЗМІ
    Василь Мокану: "Іван Різак є невинуватим у всіх пред’явлених йому звинуваченнях, а його кримінальне переслідування є протизаконним і протиправним"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Vu pusete NE PRAVDU. Rizaka zasudulu na 5 rokiv NE UMOVNO a dijsno du tjurmu. I ne z vuprobuvalnum strokom na 1 rik A Z VIDSROCKOJU na 1 RIK. GANYBA VASUM REDAKRORAM TA ZURNALISTAM. Dostovirnu informaciju csutajte tut:
    http://www2.pravda.com.ua/news/2007/7/31/62085.htm
    Екс-губернатора Різака засудили до п'яти років
    31.07.2007 18:13___ www.ПРАВДА.com.ua, оновлено

    Версія для друку Додати коментар [ 25 ]

    --------------------------------------------------------------------------------

    Івано-Франківський апеляційний суд засудив екс-губернатора Закарпаття Івана Різака до п'яти років ув'язнення з відстроченням виконання вироку на один рік.

    Такий вирок суду у вівторок оголосила суддя Івано-Франківського апеляційного суду Надія Стефанів, повідомляє 5 канал.

    За інформацією каналу, екс-губернатора виправдали у трьох із чотирьох епізодів: у справі доведення до самогубства ректора Ужгородського національного університету Володимира Сливки, отриманні хабарів у великих розмірах та використанні службового становища у підробленні посвідчення.

    Останні події

    Колесников натякає, щоб Мороз розраховував на власні сили
    Янукович не дасть скасувати результати виборів

    Враховуючи те, що обвинувачений вперше є засудженим і є високопосадовцем, а також зважаючи на поганий стан його здоров'я, суддя оголосила один рік відстрочки виконання терміну.

    Таким чином Різака зобов'язали не виїжджати за межі України, а також не займати високу посаду.

    "Прокурори відмовилися прокоментувати рішення суду і наразі представники преси чекають виходу Різака", - додала кореспондентка каналу.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    dyv

    http://www.svitohlyad.info/politika585.htm

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Як на мене, то все це словоблуддя. Бо якщо Різак протягом року не вичнить правопорушень, термін скасують.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Дякую за те, що побачили помилку, бо редактор і я пропустили. Бек взятий з іншого інфо, при перечитуванні помилку прошляпили.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Не сіпшіт з висновками Ось що повідомляв УНІАН
    Апеляційний суд Івано-Франківської області засудив екс-губернатора Закарпаття Івана РІЗАКА до 5 років умовно з іспитовим терміном один рік.

    Як передає кореспондент УНІАН, такий вирок сьогодні зачитала суддя Апеляційного суду Надія СТЕФАНІВ.

    Зокрема, суд визнав І.Різака винним у вчинені злочинів, передбачених ч.2 ст.157, ч.1 ст.294, ч.2 ст.365 Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з нормативно-розпорядчими функціями.

    Водночас, на підставі ст. 75 ККУ суд постановив звільнити І.РІЗАКА від виконання покарання з іспитовим строком один рік.

    Крім того, на підставі ст. 76 ККУ суд заборонив І.РІЗАКУ виїжджати за межі України для постійного проживання без дозволу органів кримінально-виконавчої системи.

    Також, згідно з ухвалою суду, І.РІЗАКА за певними статтями виправдано за відсутністю складу злочину.

    Суд залишив без змін запобіжний захід стосовно І.РІЗАКА – грошову заставу.

    Речові докази, згідно з рішенням суду, залишаються у суді.

    На вирок можуть бути подані касаційні скарги до Верховного суду України через апеляційний суд Івано-Франківської області.

    Суд також прийняв низку окремих ухвал до прокурора Закарпатської області та до Генеральної прокуратури України.

    Суддя Н.СТЕФАНІВ після оголошення вироку повідомила, що підсудний І.РІЗАК засуджений на 5 років позбавлення волі без відбуття покарання із іспитовим терміном один рік. Якщо підсудний протягом іспитового терміну не матиме жодних зауважень чи не вчинятиме якихось протиправних дій, то він може бути взагалі звільнений від покарання, додала суддя.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Korespondent UNIAN - duzse hrenovuj. Vin csu vana ne rozibralusj ta napusalu hernju. Rizak POSBAVLENUJ VOLU NA 5 rikiv z VIDSROCSKOJU NA 1 rik - osj jake bulo risennja sudu, a ne to csho vas hrenovuj zsurnalist napusav.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    "...Суд також прийняв низку окремих ухвал до прокурора Закарпатськоi областi ..." Це що, "похвалили" Бенцу за фаховiсть ?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ворон ворону очі не викопле.Але ті бандити які прямували на нас студентів ,які вільно розміщались на економ факультеті Уж НУ під покровом проф.Русина так просто не пройдуть.Рано чи пізно але суд іще буде інший.Там відповідатиме не тільки Різак а і його співвбивця Русин та великий міністр Шуфрич.