ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Екс-губернатора Закарпаття Івана Різака засудили на 5 років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном один рік

    13 мая 2024 понедельник
    51 переглядів

    Колишній голова Закарпатської обласної державної адміністрації Іван Різак вважає вирок суду щодо нього не зовсім справедливим. Так він прокоментував у вівторок журналістам оголошення вироку Апеляційним судом Івано-Франківської області.

    Більше того, на переконання Різака, вирок суду проти нього «мав бути повністю виправдувальним».

    За словами Різака, суд піддався політичному тиску, і тому ухвалив таке рішення. «Я не винен по жодному епізоду замовленої кримінальної справи, - сказав Різак, - я боротимуся за справедливість до кінця, тому що я не винен». А замовили цю справу, за його словами, «політичні опоненти, які наразі обіймають високі державні посади, зокрема і в Секретаріаті Президента України». Він назвав одним із замовників нинішнього главу президентського Секретаріату Віктора Балогу, передає «УНІАН».

    ***

    Нагадаємо, що сьогодні, 31 липня, Апеляційний суд Івано-Франківської області засудив екс-губернатора Закарпаття Різака до 5 років умовно з випробувальним терміном один рік.

    Різак був затриманий 13 травня 2005 року. 16 травня в 2005 р. Ужгородський міський суд вибрав запобіжним заходом проти Різака арешт. 13 вересня 2005 р. він був звільнений з-під варти в Ужгородському СІЗО під заставу.

    Різака, зокрема, звинувачували в доведенні до самогубства ректора Ужгородського державного університету В.Сливки; зловживанні службовим становищем; отриманні хабара; користуванні мобільним телефоном за рахунок «Закарпаттяобленерго»; організації масових заворушень у Свалявя; незаконній видачі посвідчень радника губернатора трьом особам.
    Екс-губернатор Закарпаття Іван Різак заявляє, що він невинний по жодному епізоду звинувачення і просить завершити суд
    ЗВЕРНЕННЯ екс-губернатора Закарпаття Івана Різака до ЗМІ
    Василь Мокану: "Іван Різак є невинуватим у всіх пред’явлених йому звинуваченнях, а його кримінальне переслідування є протизаконним і протиправним"
    Іван Різак звернувся до Голови Верховної Ради України та Голови Вищої ради юстиції

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Гонгадзего убили - винних немаємо! Кірпу убили - винних немаємо! Президента Ющенка отравили - винних немаємо! Зато виннего Різака маємо! Бачите корінні Закарпатці, з українцями-азіатами нічого обшого з беззаконною лузою ми не мели, не маємо і не хочемо мати!!! Згинь Україно - держава рабства, беззаконя, націоналістичного шовінізму!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Vu pusete NE PRAVDU. Rizaka zasudulu na 5 rokiv NE UMOVNO a dijsno du tjurmu. I ne z vuprobuvalnum strokom na 1 rik A Z VIDSROCKOJU na 1 RIK. GANYBA VASUM REDAKRORAM TA ZURNALISTAM. Dostovirnu informaciju csutajte tut: http://www2.pravda.com.ua/news/2007/7/31/62085.htm Екс-губернатора Різака засудили до п'яти років 31.07.2007 18:13___ www.ПРАВДА.com.ua, оновлено Версія для друку Додати коментар [ 25 ] -------------------------------------------------------------------------------- Івано-Франківський апеляційний суд засудив екс-губернатора Закарпаття Івана Різака до п'яти років ув'язнення з відстроченням виконання вироку на один рік. Такий вирок суду у вівторок оголосила суддя Івано-Франківського апеляційного суду Надія Стефанів, повідомляє 5 канал. За інформацією каналу, екс-губернатора виправдали у трьох із чотирьох епізодів: у справі доведення до самогубства ректора Ужгородського національного університету Володимира Сливки, отриманні хабарів у великих розмірах та використанні службового становища у підробленні посвідчення. Останні події Колесников натякає, щоб Мороз розраховував на власні сили Янукович не дасть скасувати результати виборів Враховуючи те, що обвинувачений вперше є засудженим і є високопосадовцем, а також зважаючи на поганий стан його здоров'я, суддя оголосила один рік відстрочки виконання терміну. Таким чином Різака зобов'язали не виїжджати за межі України, а також не займати високу посаду. "Прокурори відмовилися прокоментувати рішення суду і наразі представники преси чекають виходу Різака", - додала кореспондентка каналу.