ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатських студентів опитали на предмет хабарництва у ВУЗах

    02 мая 2024 четверг
    50 переглядів

    Регіональний Інформаційно-ресурсний центр проекту «Гідна Україна» провів соціологічне опитування серед студентів вищих шкіл чотирьох областей України і підготували по їхніх результатах детальний звіт. Основними питаннями які ставились студентами були їхнє ставлення до явища корупції взагалі і у вищій школі зокрема.

    Як каже Леся Аронець, одна з організаторів опитування: «Ми хотіли знати ставлення студентів до корупції, але не ставили собі за мету визначення найбільш корупційного ВУЗу». Опитування проводились в чотирьох областях Західної України – Івано-Франківській, Закарпатській, Тернопільській та Чернівецькій. Загальна кількість опитаних респондентів – 404 студенти, серед яких в Івано-Франківській та Закарпатській областях по 100 студентів та по 102 студенти в Тернопільських та Чернівецьких ВУЗах. З них 59% дівчат та 41% хлопців.

    Увага акцентувалась на студентах 4 та 5 курсів. Опитування було цілком анонімним, воно проводилось за згодою самих респондентів. У цій роботі Регіональному інформаційно-ресурсному центру допомагали регіональні студентські ради самоврядування.

    Дослідження проводилось в незалежності від ректорату. Як розповідають організатори, в Тернополі ректорат одного з ВУЗів відмовився співпрацювати, тому опитування довелось проводити без його відома. Всі результати дослідження будуть передані в ректорати університетів міст в яких проводились дослідження.

    За результатами дослідження 22% опитаних оправдовують корупцію, 78% засуджують таке явище. 11% вважають корупцію нормою життя, 57% - злочином, 31% - найпростішим способом вирішення своїх проблем.

    44% опитаних дають хабарі для того, щоб вирішити свої проблеми, 38% через нахабство і на вимогу викладачів, 22% вважають корупцію невід’ємною частиною навчального процесу.

    Проект був розпочатий в серпні цього року і закінчився щойно недавно.

    На сьогодні Регіональний Інформаційно-ресурсний цен6тр тісно співпрацює з громадськими організаціями Івано-Франківської області, проводять різні тренінги та конференцій з питань проблем корупції.

    Регіональний Інформаційно-ресурсний цен6тр проекту «Гідна Україна» має три основні напрямки діяльності – підтримка громадських організацій у боротьбі з корупцією, підтримують журналістські дослідження випадків корупції, проводять моніторинги стану корупції.

    Соціологічне опитування проводилося в рамках реалізацій проекту «Нове покоління», інформує "Закарпаття online".
    Експерт: "Корупція сприймається українцями як цілком нормальне явище"
    Керівник служби у справах неповнолітніх однієї із міських рад Закарпаття вимагала й отримала від жінки 100 доларів США
    Сьогодні в Ужгороді презентували новостворений Закарпатський Антикорупційний центр
    Привілей "у конверті", або Чому 52% наших громадян вважають хабар найбільш зручним розв’язанням проблеми

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору