ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Друга черга закарпатського ТОВ "Рік" розрахована на виробництво 35 тисяч автомобілів на рік

    06 мая 2024 понедельник
    38 переглядів

    За 1999-2006 роки та 9 місяців 2007 року підприємствами Ужгородського району Закарпаття, які реалізують інвестиційні проекти на території пріоритетного розвитку, освоєно 17,4 млн. дол. США інвестицій, у тому числі за 9 місяців п.р. - 2,3 млн. дол. США.За січень-вересень обсяг виробленої продукції (робіт, послуг) підприємств, які реалізують інвестиційні проекти на ТПР склав 27,4 млн. грн., що на 45,6 % більше порівняно з відповідним періодом минулого року. Створено та збережено 1256 робочих місць, у тому числі за 9 місяців поточного року - 298. За 9 місяців 2007 року середньомісячна заробітна плата тут склала 1175,8 грн., що на 51,1% більше, ніж за відповідний період минулого року.

    Експорт продукції (робіт, послуг) склав 14,0 млн. грн., що на 4,7 % більше відповідного періоду минулого року.

    Із загальної кількості промислових підприємств три підприємства реалізують інвестиційні проекти в переробній промисловості на території пріоритетного розвитку, по одному - добувної та виробництву електроенергії. Освоєно новий вид промислової продукції — видобування природного газу на Русько-Комарівському газовому родовищі — ЗАТ «Тисагаз».

    За кошторисною вартістю найбільшими є проекти — будівництво та відкриття заводів по виробництву електричних компонентів для автомобільної промисловості ТОВ «Ядзакі-Україна» в с Минай та ТОВ «Джейбіл Сьоркіт Юкрейн Лімітед» у с.Розівка.

    Підприємства району є інвестиційно-привабливими. Вагомий внесок, як в економіку району так і області, вносить інвестиційний проект по виробництву автомобілів. Введено в дію другу чергу ТОВ «Рік» по конвеєрному виробництву глибокого складання легкових автомобілів. Його потужності розраховані на виробництво 35 тис. автомобілів у рік, що дасть можливість створити 1000 робочих місць.

    Важливим соціальним аспектом запровадження інвестиційних проектів є збереження і створення нових робочих місць.



    Оксана ДРИНА, управління статистики в Ужгородському районі

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору