ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Голова Закарпатської облради привітав делегатів І-го з’їзду Народних Комітетів Закарпатської України

    13 мая 2024 понедельник
    37 переглядів

    Відзначення Дня Соборності України і 62-ї річниці утворення Закарпатської області стала доброю нагодою для вшанування наших краян – ветеранів війни і праці, учасників визвольних змагань за українську державність, возз’єднання краю з матір’ю-Україною.

    У понеділок, 21 січня голова обласної ради Михайло Кічковський відвідав у Іршаві делегата І-го з’їзду народних комітетів Закарпатської України, нині голову районної організації добровольців Закарпаття Василя Звонара.

    Цими днями Василю Юрійовичу виповнилося 85 красних літ. З цієї нагоди голова обласної ради вручив ювіляру почесну відзнаку – нагрудний знак обласної ради «За розвиток регіону», цінний подарунок та грошову допомогу. У затишній обстановці, в родинному колі іменинника голова облради поцікавився життям-буттям ветерана. Розмова була взаємно цікавою і корисною. Адже Василь Звонар був депутатом Іршавської районної ради багатьох скликань, майже 20 років редактором районної газети «Нове життя». Для Михайла Кічковського журналістика - теж близька і рідна. Він - свого часу працював у редакції Міжгірської районки, очолював одну з найкращих в республіці у 80-ті роки газету «Новини Виноградівщини». Тож бесіда велась і про проблеми низової комунальної преси, які виникли за останні роки й потребують вирішення.

    Того ж дня голова обласної ради привітав у с. Стеблівка Хустського району ще одного ветерана праці, делегата І-го з’їзду Народних Комітетів Закарпатської України Василя Юрійовича Гарастея. 21 січня йому, шанованій у селі і районні людині, виповнилося 83 роки.

    Керівник облради сердечно подякував імениннику за багаторічну сумлінну діяльність на освітянській ниві, яку той постійно активно поєднував із роботою на громадських засадах у місцевому самоврядуванні. Розвиток культури і духовності у Хустському районі за весь повоєнний період - теж невід’ємна частина його біографії. За багаторічну самовіддану працю він вручив Василю Гарастею нагрудний знак обласної ради « За розвиток регіону», цінний подарунок та грошову допомогу. До цих щирих поздоровлень і відзнак голова Хустської районної ради Іван Мішко додав теплі вітання й вручив цінний подарунок ветерану і від імені депутатів Хустщини.

    У розмові, що велась у затишному домі, збудованому руками Василя Юрійовича і його дружини - ветерана педагогічної ниви Олени Дмитрівни, попри святкові спогади, йшлося і про насущні проблеми сучасного закарпатського села, зокрема, у духовній сфері.

    Для цих шанованих краян, делегатів доленосного з’їзду та їх родин відвідини і привітання голови обласної ради залишили щиру, теплу згадку. На думку Василя Звонара - особливо приємним є прояв уваги і доброзичливості з боку влади. А Василь Гарастей сказав, що це добрий приклад не тільки для представників владних структур, але і для всіх краян у кожному селі, місті, родині. Адже повага до людини - це основа нашого буття, нашої духовності і культури.



    Прес-служба Закарпатської обласної ради

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору