ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

20 лютого спливає термін реєстрації у центрах зовнішнього оцінювання для тих, хто прагне цьогоріч вступити до вишу

    27 апреля 2024 суббота
    51 переглядів

    Ректор Закарпатського державного університету Федір Ващук сьогодні під час прес-конференції висловив занепокоєння з приводу того, чи встигнуть цьогорічні абітурієнти зареєструватися у центрах зовнішнього тестування. Залишилося менше місяця. Про це він повідомив сьогодні, 24 січня, в Ужгородському прес-клубі.

    Федір Ващук звернувся до усіх, хто хоче вступати цьогоріч до вишів, із нагадуванням, що 20 лютого спливає термін реєстрації у центрах зовнішнього оцінювання. Лише за сертифікатами таких центрів абітурієнти вступатимуть до вищих навчальних закладів. «Як би не пройшло зовнішнє незалежне оцінювання, назад дороги вже не буде. Бо увесь світ вже перейшов на таку систему. Я особисто дуже позитивно ставлюся до неї», - наголосив він. «Багатьом хотілося б, щоб тестування було провалене. Керівники вишів незадоволені такою системою, бо суттєво зменшено вплив адміністрації вишів на вступ», - пояснив ректор Закарпатського державного університету.

    Для Закарпаття актуальною буде проблема вступу представників національних меншин, вважає Федір Ващук. Адже вони складатимуть тести з української мови, а не рідної. Проте, як повідомив ректор, на тестуванні вони отримають словник.

    Торік результати зовнішнього оцінювання ніде не оприлюднили. «Думаю, що експерти вжахнулися із результатів оцінювання знань випускників шкіл», - припустив ректор.
    Ужгородський коньячний завод та СМС почали виплачувати стимулюючі стипендії для студентів УжНУ (Доповнено)

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору