ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Весіль — найбільше, бажаючих здобути вищу освіту — найменше в Україні?

    27 апреля 2024 суббота
    66 переглядів

    Закарпатська область пасе задніх за кількістю охочих пройти незалежне зовнішнє оцінювання знань, необхідне для вступу до вишів. Станом на 7 лютого зареєструвалося усього 4 тисячі із понад 10 тисяч випускників шкіл.

    Про це йшлося під час селекторної наради Міністерства освіти, - повідомив під час брифінгу начальник обласного управління освіти і науки Закарпатської ОДА Юрій Герцог.

    Чиновник пояснює таку низьку активність майбутніх абітурієнтів тим, що усі чекали на правила вступу вишів, які до 20 січня мали затвердити та оголосити предмети, з яких прийматимуть сертифікати для вступу на той чи інший факультет.

    До 20 лютого слід встигнути зареєструватися у центрі тестування усім тим, хто планує вступати до вишів цього року, - нагадав головний освітянин області, інформує ЗІК. Він також повідомив, що зовнішнє оцінювання знань проводитиметься з 22 квітня до 4 червня цього року. Додатковий тур тестування відбудеться також наприкінці червня для тих, хто захворіє, травмується, втратить близьких родичів чи постраждає від стихійного лиха під час основного терміну складання тестів. Таких на Закарпаття виявиться не більше 5 осіб, переконаний Ю. Герцог.
    Закарпатцы стали чаще заключать браки и реже разводиться
    Закарпатський держуніверситет п’ятий рік поспіль проводить акцію відбору талановитої молоді до вузу без вступних іспитів
    Цьогоріч у Закарпатському держуніверситеті вступний конкурс буде в 3-4 рази вищий, ніж у інших вишах
    В Ужгороді вже реєструють учасників зовнішнього незалежного тестування

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору