ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Влада насмітила в Ужгороде на 12 мільйонів, але мер платити збитки не збирається (оновлено)

    11 мая 2024 суббота
    72 переглядів

    Чиновники Ужгородської міськради завдали збитків на 12 мільйонів гривень. Ратушняк виставлені збитки виплачувати не збирається.

    Зараз гуляти алеями Боздоського парку в Ужгороді неприємно: жителі скаржаться на бруд і неприємний запах від сміття, яке гниє...
    Зараз гуляти алеями Боздоського парку в Ужгороді неприємно: жителі скаржаться на бруд і неприємний запах від сміття, яке гниє...

    14 березня 2008 року Закарпатський міжрайонний природоохоронний прокурор Мирослав Балко порушив кримінальну справу за фактом перевищення влади та службових повноважень службовими особами виконавчого комітету Ужгородської міської ради, забруднення та псування земель, що спричинило тяжкі наслідки у розмірі 11 мільйонів 759 тисяч гривень (ст.ст.365 ч.3 та ст.. 239 ч.2 КК України).

    У лютому 2007 року службові особи виконавчого комітету Ужгородської міської ради умисно, явно виходячи за межі наданих їм повноважень, у порушення вимог Земельного кодексу України та Закону України „Про відходи”, підготували проект рішення „Про підготовчі роботи”, згідно з яким для влаштування міської зони відпочинку передбачено завезення на територію Слов”янської набережної, напроти адмінбудинку „Д”юті фрі Трейдінг”, побутового, будівельного та інших видів сміття.

    У подальшому це рішення було прийняте на засіданні виконкому. На його підставі протягом лютого-листопада 2007 року, на землі, які відносяться до земель водного фонду на території природно-заповідного фонду – парку - пам”ятки природно-паркового мистецтва місцевого значення „Парк Боздошський”, було протиправно завезено 13,8 тис.м3 (дані на момент перевірки) твердих побутових відходів, будівельно сміття, грунту та інших відходів.

    Усе це відбувалося без надання дозволу на розробку проекту відведення земельної ділянки та його подальшого затвердження, без винесення меж в натуру і оформлення права на користування ділянкою.

    За результатами проведеної спільної перевірки, фахівцями державної екологічної інспекції було проведено розрахунок шкоди, зумовленої забрудненням та засміченням земельних ділянок загальною площею не менше 0, 47 га будівельним та іншими видами сміття, загальний об”єм якого на момент перевірки складав 13,8 тис.м3.

    Сума заподіяних збитків склала майже 12 мільйонів гривень, повідомили UA-Reporter.com у прес-службі прокуратури Закарпатської області

    ДОПОВНЕНО

    ... В результаті, майже за рік на цю територію завезли майже 14 тисяч кубометрів сміття, серед якого і акумулятори, і автомобільні шини, і інший небезпечний «хлам».

    Начальниця відділу екологічної інспекції в Закарпатській області Оксана Фенцик каже, що згідно з чинним законодавством, несанкціоноване скидання відходів на території заповідного фонду а також у межах водоохоронних зон та зон санітарної охорони водних об’єктів є заборонене. «Зазначена ділянка якраз і належить як до території природно-заповідного фонду, так і знаходиться в межах водоохоронної зони річки Уж», — стверджує пані Фенцик.

    Екоінспектори підрахували, що цими діями Ужгородська міська влада завдала шкоди довкіллю на суму майже в 12 мільйонів гривень.

    Натомість мер міста Сергій Ратушняк виставлені збитки виплачувати не збирається:«Я думаю, що швидше в області зміниться і Балко, і прокурор, і Президент зміниться, ніж ми сплатимо хоч одну гривню… Кому сплачувати? А з чого? З ваших податків! І кому це платити? Це наші податки! Чому не піймають того, хто вивозить сміття?»

    Тим часом екологи попереджають: поруч з Боздоським парком в Ужгороді знаходиться територія міста, яку затоплюють повені. Саме в старе русло Ужа спускали під час таких надзвичайних ситуацій паводкові води, воно відігравало роль акумулюючого водосховища. І якщо старе русло забудують, з’явиться ще додаткова загроза повені.
    Прокуратура "протрезвила" Ужгородскую городскую власть
    Многообещающий Ратушняк... Или в Ужгороде стало чище ?
    Влада обласного центру Закарпаття з мером Ратушняком "підсіла" на кримінальні справи! Мер заборонив працівникам міськвиконкому виходити на роботу, а сам покинув Україну?
    Закарпатська міліція припинила земельні махінації

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    наконец!-то глаза прокуратуры замазанные земельными участками пооткрывались! мало ты сергей николаевич им давал...а впрочем сколько не давай....беспредел что творится в ужгороде в глаза лезет!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Не правда! Знаю точно, що прокуратура збирала факти давно. Щонайменше два місяці тому вже було повідомлення в пресі про це. Просто, чиновники не з"являлися на допит.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Аквапарк на смітнику-це здорово.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Против кого открыли уголовные дела? Назовите фимилии этих служебных лиц, а то пишете все вокруг-да-около. После более декады лет коммунизма пора бы уже научиться писать конкретно, а не намеками. МАРИЯ ВЕЛИКАЯ - ДОКТОР ДЕМОКРАТИИ

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Романе! а ти чого мовчиш, де твоя "громадянська позиція"?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Так, Сарай у нас ратоборець.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    вор ратушняк проклят, а с ним и мартин, цирик... и вся ратовско-бютовская банда вместе взятая.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Интересно осознает ли рата, что в ближайшее время ему либо лапти сплетут, с конфискацией всего движимого и недвижимого, либо пристрелят как собаку дворняжку?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Главное, что он уже в бегах! За ним мартин с цириком подастся, далее все козлы.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    да успокойтесь столько денег украл что не откупится?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Убожище сумашедшее в психушку.Народ посмотри на с котину и увидишь его глаза,перед бойней.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Анонім
    22.03.08 (19:21) о рате конечно же!!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Я б дуже хотіла бачити усю нашу мерію в районі особливо екологічно чистого району Ужгорода -Радванці! Базари є кому настроїти,а сміття прибрати-зазь! А ще хочеться їм побажати кожен день на нормальній швидкості їздити по нашим дорогам на своїх іномарках,особливо по вул.Краснодонців по дорозі на ринок!Автосалони настроіли,а по цим дорогам любий тест-драйв,просто недільна прогулянка!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Рата сплачуй борги Ужгороду.