ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Близько 40 активістів громадянської кампанії “Пора” сьогодні пікетували приміщення Харківської обласної державної адміністрації

    08 мая 2024 среда
    22 переглядів

    Як передає кореспондент УНІАН, учасники акції встановили три символічні смугасті прикордонні стовпи, таким чином вимагаючи убезпечити громадян України від, як вони висловилися, “Пісуара” – “Південно-Східної Української Автономної Республіки”.
    “Слава Богу, - сказано у листівці пікетувальників, - що кордон поки що проліг між Адміністрацією та народом. Ми не дамо розширити його на всю Україну, ми проти “Пісуара”.

    Автори листівки стверджують, що “незабаром усі ці новоявлені наполеончики будуть відділені і від “Пори!”, і від харків`ян, і від українського народу і опиняться у місцях “не зовсім віддалених”.

    “Крадій мусить сидіти у в`язниці”, а “державний злочинець тим паче”, йдеться у заяві. Пікетувальники гостро критикували організаторів з`їздів Рад у Сіверськодонецьку та Харкові і вимагали відставки губернатора Харківської області Євгена КУШНАРЬОВА та інших посадовців обласної держадміністрації.

    Пікетувальники заявили журналістам, що не припинятимуть своїх протестів допоки “сепаратисти не отримають своє”, і планують у середу і до кінця тижня подібні пікетування.

    У ході акції стався інцидент, коли з наметового містечка прибічників кандидата на пост Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА вибіг молодик з агресивними викриками “вам усім сидіти”, але міліція вчасно приборкала хулігана, силоміць відвівши його далеко вбік від пікетувальників.

    Як повідомляв УНІАН, 26 листопада ц.р. керівництво Луганської і Донецької областей виступило з ініціативою про створення автономної південно-східної республіки. 27 листопада Харківська облрада доручила губернатору Є.КУШНАРЬОВУ терміново розглянути питання про створення такої автономії.

    28 листопада 2004 року в місті Сіверськодонецьк Луганської області відбувся з`їзд депутатів і державних службовців різних рівнів східних, південних і деяких інших областей України за участю прем`єр-міністра, кандидата в Президенти України Віктора ЯНУКОВИЧА. З`їзд прийняв резолюцію, в якій засудив дії опозиції і не виключив проведення референдуму про можливий зміни адміністративно-територіального устрою "при найгіршому кризовому варіанті розвитку подій”, “аж до проведення референдуму з питання можливої зміни адміністративно-територіального устрою України”

    4 грудня на з`їзді Рад у Харкові, Є.КУШНАРЬОВ заявив: “я твердо переконаний, що на той час така реакція в Сіверськодонецьку була абсолютно адекватною і єдиною вірною”.

    УНІАН
    Сьогодні у Харкові пройде Всеукраїнський з’їзд рад
    Схід і Південь України масово мітингують на підтримку Януковича
    Активісти та члени громадянької організації "Пора" причетні до вбивства трьох осіб із родини Бадзьо на Закарпатті, розстріляних із пістолета під час виборів у Мукачево

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору