ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Двоє закарпатців взяли участь у велотурі, який організував журнал "Карпати. Туризм. Відпочинок"

    22 мая 2024 среда
    37 переглядів

    Близько 60 кілометрів проїхали карпатськими шляхами учасники першого весняного велотуру, що був організований журналом «Карпати. Туризм. Відпочинок». П’ятнадцятеро велолюбителів за 2 дні проїхалися за маршрутом, що проліг від містечка Тюдів, на межі Івано-Франківської та Чернівецької областей, до селища Буркут, що розташоване неподалік кордону України з Румунією.

    Першого дня велосипедисти проїхали 46 кілометрів від Тюдова до Верховини, відвідавши по дорозі музей Івана Яковича Франка у Криворівні. Заночувавши у Верховині, учасники продовжили свою мандрівку наступного дня до прикордонної застави і далі до села Буркут. Мандрівка відбувалася 13-15 квітня і презентувала велосипедний маршрут «До витоків Черемоша», який був створений журналом «Карпати. Туризм. Відпочинок».

    За словами керівника велотуру Івана Яцика, велотуризм у Карпатах значно поступається за розвитком аналогічному у Криму, проте, з кожним таким велотуром потенціал велотуризму у Карпатах зростає і незабаром тут також можна буде побачити чимало організованих груп велотуристів.

    У дводенній мандрівці взяли участь і двоє закарпатців. Це – студенти першого курсу географічного факультету УжНУ Юрій Славік і Даніель Михалина. Повернулися додому, сповненими вражень і бажання ще раз проїхатися на великах Гуцульщиною, звичайно, вже іншим маршрут.

    Василь БЕДЗІР
    З Ужгорода стартував західний маршрут Всеукраїнської велоестафети "Спорт для всіх єднає Україну!"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору