ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Хто привільно відчуває себе у лісах Закарпаття? Вовки!

    17 мая 2024 пятница
    60 переглядів

    "Зголоднілі вовки — велике лихо для місцевої дичини та сільської громади, — твердить досвідчений єгер Василь Сасин. — Днями, наприклад, блукаючий одинак-сіроманець серед білого дня у хліві Петра Куса загриз молодого бичка. Господарі й гадки не мали, що наїхнє обійстя може забрести небезпечний хижак..."

    Сіроманці завдали чималих клопотів і збитків мешканцям навколишніх сіл Тересвянської долини: так, у газдівстві Михайла Перегані з Ганичів троє вовків загризли двох дужих псів, 6 овечок. Подружжя краснянців Цуберів томної ночі втратило 2 вгодованих свиней, телицю і козу...

    З групою відстрілу єгер Дубівської мисливської дільниці Василь Країло кілька разів організовував облави на вовчі зграї в урочищах Підчас, Красношурка, Вітерна. Молоді мисливці Іван Декет та Василь Менджул поцілили у вовчицю-самицю і молодого вовка, який важив більше 50 кілограмів. Але вже наступного дня 16 хижаків знову з’явилися на тамтешніх смерекових узгір’ях. У царині мешканця Руської Мокрої Петра Магули 2 сіроманці на різдвяні свята також добряче "погостювали": загризли 2 веприків та 4 баранчиків. Потім вовків бачили на автошляхах Комсомольська, Лопухова, Усть-Чорної. Але, побачивши людей і транспорт, сіроманці вмить зникали в лісових гущаках.

    Бувалі єгері й мисливці мотивують нашестя вовчих зграй на Верховині тим, що всяка зимова пора для хижаків є і голодною, і холодною, пише Іван Костевич, Тячів, "Фест".
    Чотириногі розбійники розмножуються на Закарпатті
    Закарпаття: 30 мешканців Свалявщини приймають ін’єкції від сказу
    П’яти регіонам Закарпаття загрожує сказ! Через нашестя вовчого "народу"
    Популяція вовків на Закарпатті зросла настільки, що вони вже загрожують життю мешканців гірського краю

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору