ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Оперативні підрозділи ДФС України знищують агентурні справи – Василь Петрович Поїзд. БЕБ починає спочатк

    21 мая 2024 вторник
    Аватар пользователя Василь Поїзд

    На даний час, оперативними підрозділами ДФС України прийнято рішення про знищення усіх агентурних обліків та особових справ конфіденційних співробітників, які негласно співпрацювали з ДФС повідомив голова Департаменту організації протидії митним правопорушенням і міжнародної взаємодії ДФС України Василь Петрович Поїзд.

     

    «Питання передачі негласного апарату на зв'язок до іншого органу, яким за фактом є новостворене Бюро економічної безпеки України не передбачене чинним законодавством. БЕБ має повноваження щодо залучення власних конфіденційних джерел, однак автоматичної передачі особових справ чи агентурних обліків з ДФС України не буде. Керівництвом оперативних підрозділів було прийнято рішення про знищення документальних матеріалів про конфіденційне співробітництво, які на даний час також становлять державну таємницю. Такі заходи охоплюють як знищення особових справ, що знаходяться у провадженні конкретних оперативних співробітників, так і знищення централізованих карткових обліків», - повідомив Василь Поїзд.

     

    Після прийняття в січні 2021 року Закону України «Про Бюро економічної безпеки України», на створений орган покладено функції боротьби з економічними і податковими злочинами. Зараз відбувається процес ліквідації Державної фіскальної служби України, на даний момент включає слідчі і оперативні підрозділи (податкову міліцію).