ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Оперативно-розшукові справи ДФС України закриваються та знищуються – Василь Петрович Поїзд. Передача оперативних матеріалів до іншого органу виключена

    17 мая 2024 пятница
    Аватар пользователя Василь Поїзд

    Через ліквідацію ДФС України, оперативні підрозділи на даний час закінчують закриття та знищення оперативно-розшукових справ, безвідносно стадії документування можливої злочинної діяльності, у тому числі за якими здійснювалися оперативно-технічні заходи повідомив голова Департаменту організації протидії митним правопорушенням і міжнародної взаємодії ДФС України Василь Петрович Поїзд.

    «На даний час, оперативні підрозділи ДФС України вимушені знищувати матеріали оперативно-розшукових справ, які знаходяться у провадженні без відносно тяжкості документованого злочину, стадії таких справ чи можливого застосування оперативно-технічних засобів. Ці матеріали становлять державну таємницю, а передати їх до Бюро економічної безпеки України ми не можемо, через те, що БЕБ існує тільки на папері. Тому ми не маємо іншого виходу», - вказав Поїзд Василь.

    Після прийняття в січні 2021 року Закону України «Про Бюро економічної безпеки України», на створений орган покладено функції боротьби з економічними і податковими злочинами. Зараз відбувається процес ліквідації Державної фіскальної служби України, на даний момент включає слідчі і оперативні підрозділи (податкову міліцію).