ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Русинский и венгерский язык могут стать региональными для Виноградова

    30 апреля 2024 вторник
    123 переглядів
    Город Виноградов-центр русинского движения Закарпатья

    «Вчера соседний с вами город Берегово приняло решение дать венгерской языку статус регионального. Как смотрят депутаты горсовета Виноградова на введение такого статуса на территории города? Как известно, в Виноградове проживает около 25% венгров,» - обратились мы к одному из действующих народных представителей города.

    «Мы готовы принять русинский, венгерский и любой другой язык, если на то будет воля общества» - заявил нам депутат.
    Напомним, что подавляющее большинство депутатского корпуса Виноградова - это представители Партии регионов, поэтому в случае политического решения, там действительно могут сделать русинский и венгерский язык региональными.
    Также заметим, что русинское движение на Виноградовщине имеет достаточно неплохие позиции, русинами там себя считают более 50% жителей - считают активисты этого движения.
    Между прочим, на недавнем фестивале русинской культуры, русинкой себя назвала и председатель Виноградовской РГА Татьяна Граб.
    Однозначно можно сказать, что Виноградов стал центром русинского движения в Закарпатье, «забрав» этот статус в Мукачево.
    Сообщает сайт - "Новини Закарпаття"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    айно, все як Біблія пише, і мертві будуть завидувати живим...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Стєпашка, де твоя голова, живі будуть завидувати мертвим, бачишь що ся робить

    Аватар пользователя Бандерівець

    Комментарий: 

    Едь,кеті,гаром-всеруся мадяром

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Який народ така і влада

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    "Язичіє" та мадярська мова одночасно підвищують статус на вотчині навіженого попа Сидора... Як символічно...))) Цікаво б ще знати, чому, поряд з "рідним язичієм" та мадярською, немає мови третього спонсора Сидора - російської? У Кремлі Сидору не доплатили?
    Які негідники: "героїчний" батюшка он з голоду пухне, а вони шкодують для нього шматка гнилої ковбаси... Неподобство та й годі!:))))))))))))))

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Пак, паночку історику - п’ємонтськый- зайд, кить вас так задират мадярськый язык, наше "язычие" тай наш пан сященник Сидор, та не сидіт у нас довго, бо ся убсерете та іще і гертиґу дустанете. Я так розуміву, ош вы у нас временный турист- терорист. Такый як у 1939- году Шухевич у нас быв пуд Рокосовом. Не мозольте вы свою пусту ковпаню тай ідіт собі із Богом у ваш бандерувськый Край - Zurück in den Banderstaat.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Idióta

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Откуда столько желчи? Комплекс неполноценности даёт о себе знать?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Точно в голову заходить...!!!

    Аватар пользователя Бандерівець

    Комментарий: 

    Точно :-)))

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Tisztelt Történész"
    Én szégyelném ezt a nick-t használni...semmit sem tudsz a történelemből, csak ömlik belőled a tudatlanság ésa gonoszság....

    Аватар пользователя Бандерівець

    Комментарий: 

    Translate this on English please,I and my friend don't understand you.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Akkor ezek szerint az angolt is reginális nyelvvé kell nyílvánítani Ukrajnában ha a tisztelt "Banderovec" nem érti az Ukrán Állam törvénye által számomra garantált nyelvet...de legalább ukránul tudnál, ne kevernéd ide az angolt
    Szerncsétlen Ukrajna

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Hey, you nazi, do you really have any friends?
    You stupid bastard, don't use languages, you do not know.

    Аватар пользователя Мурзік Васильович

    Комментарий: 

    Закарпатьський суржик, а не русиньська мова. Помісь українських, російських, мадярських, та і нших мов Закарпаття. Іще щось своє придумано. Я хоть і народився на Закарпатті, розумію суржик і можу на ньому розмовляти, но коменти на ньому читати мене напрягає...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ты чоловіче спершу зазвідайся, ош што ты знаєш: Чим ся занимаєш, де ты у світі быв, яка там ціна твойому труду, ці найдеш ты собі у свободному світі пріменєніє, кулько языку ты знаєш, якый у тебе интелектуалный тай културный горизонт, etc.
    .
    Подивися лем на Британські островы та увидиш: у Ірландії єден язык, у Ольстеру - другый, у Уэлсу тоже свуй, у Шотландії - скоттландськый. Усі мавуть свуй суверенитет, айбо у місці із Англійов присягавут Британськуй короні, так як у нас было при Австро- Мадярщині.
    .
    Я хосную ся вусьма языками - латыньськов, GB, D, F, I, Rus, H, UA и не ганьблюся казати, ош знаю і русинсинськый.
    .
    Не вижу ниякых проблем, нигда_м не мав ниякых комплексув казати ош я єсим русин тай говорю по русинськы. Придержувуся сьої позіції лем завто, бо єсим гордый быти русином, бо як показали приміры за 45 годув СССР_a і 21 рук "ненькы" із її зайдами-пємонтцями, не маєме мы за такых обстоятильств ниякої перспективы на якусь будучност. Лем кить мы ся уд вас "істрясеме нахтема" будеме мочи стати повноцінными європийцями.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    В чомусь ти мурзіку правий . Комент на суржіку , бо русинський язик за час "братньих обіймів" дуже ся ісказив . А одсутність доступу до його граматики порождає "вольноє трактованіє" . Тому , як казав перщий президент , кольку йому в печінку , - Маємо те , що маємо . Но всьо то ісправимо . Головноє , што би нормальні люди побороли в собі комплекс неповноцінности , й не дуже переживали ош они не можуть ізяснятися на чистому русинському язикови , то вни безграмотні . Повірь , можу вільно говорити й писати на чотирьох мовах . Всьо поправимо , кить лиш будеме себе чуствовати у себе дома , а не затурканими провінціалами , што даже по "людськи" (читай по українськи чи по руськи) говоритися не навчили . Русинський язик має доста сил , оби ся удродити . Для того не треба забивати український чи щи якийись . Треба лиш мати своє достойинство й гордість .

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Біда оппонентів русинів у тому , што навязаний їм в школі і через ЗМІ стереотип неповноцінности їх роду (говорю типирь не про зайд , та агентів впливу , што осознано проводять лінію українських нациків , а про обичних наших люди , што щи находяться в зазомбірованому состоянію) . Нам втовкмачовали всіма доступними методами - русин , ото неповноцінний українець , што в результаті многовікової удорваности уд української нації , деградовав . Типирь його зась питавуться цивілізовати . А він , тупак ся не пуддає . Треба признати , што психологічний вплив сиї теорії дуже сильний , бо розвивать комплекс , який люди , питавучися скрити , йдуть по путьови найменшого сопротивленія , корчать із себе кого угодно лиш би на них не казали што они русини ( подрузумівай - тупоє сільськоє бидло ) , ізбігавуть общатися ріднов для них русинськов мовов , пудмінявучи її руськов чи українськов . А людям просто треба знати пару елементарних даних - Україна не має многовікового прошлого . Києвська русь і білі хорвати - словянські , но разнні народи , и їх спільна історія длилася дуже недовго . До 1946 року на Закарпаттю помимо русинів жили й українці , як і много инших народів . Приєднання било іменно приєднанням а не возєднанням , а інсценіровка зїздів зашуганих селюків , што пуд штиками голосовали за входженя , не мош серьозно розниковати , як рішеня всього народу , тим більше , што там било куча й инших порушень , про які українські власти упорно волівуть не знати . Тому панови , што так обкакувуть совйих предків , найдіть у собі силу , й розберіться . Зомбованя мош преодоліти , бо не такое оно вже й всемогучоє . Треба лиш головов думати .

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Каждый русин мусит усознати, ош увун є європиєць, а не русскій альбо українець.
    .
    Кліше тай стереотипы цілєнаправлєнно навязані нам, русинам, у формі стереотипув дегенерованых "украйинцюв", ото є дуже пудступна, злодійська авантюра заперевальных зайдув- пємонтцюв, котрі старавутся свої генетичні ґены вічных кріпакув прищепити нам, русинам Пудкарпаття.
    .
    Така доктрина функціоновала лиш у СССРі, коли усі средства производства - фабрикы, заводы, колхозы і совхозы, были гусударственні. Гусударство держало народ як у казармі.
    Щобы прожити, люде ішли до гусудурства у наймы. Щобы быти "салонным", навто обы вам дали роботу у такому гусударстві, треба было показати, що вы ся ідентифікуєте із такым гусударством. Старалисьтеся сублюдати продиктованый верхами із райкомув этікэт, обы вас не дискридитовали у тоталітарному гусударстві.
    .
    Пак прийшли "свідомі зайды- пємонтійці", котрі іще майбулше убнагліли. Дати народу нич не можут, бо у "ненькы" усі матеріальні блага у олігархув. Завто "зайды- пємонтійці" называют нас "українцями". Ці тобі ото треба, ці нєит, у них лиш одно: Вы - "українці", а кить нєит, та заткнітся!
    Така у них култура, у тых дикых зайдув- пємонтцюв.
    .
    Сися держава дати людьом нич не може. Молоді люде приходят до мене у канцеларію, та ми розказувуть, ош не знавут, што робити, бо "наша освіта в Україні нікому не потрібна". Душа ня болит за сьых молодых людей, у майфайноиу віку: 24 - 30 годув, що мусят быти нелегалами- чорноробочыми, жити роками у чужуй державі по 14 - 18 людий у апартаменту і по 3 - 4 чоловік у комнаті. Сесе ота перспектива, яка чекає на нашу, русинску молодь, кить мы ся і на дале устанемеся у ракаши із "пємонтами".
    .
    Русину може урятовати лем повне вызнання, яко националности - языка, културы, територии. Гонконг, Лихтенштайн, Сингапур, і т. д. не майвеликі уд Пудкарпаття, айбо живут! Тай іще як!
    А мы що? Тать сися "ненька" ізробила із нас кувдошув. Будеме і на дале сесе тирпіти? Думаю, що нєит. Бо нащо?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    файно.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    +10000%

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    +10000%

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    +100%!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Венгерский понятно но кто будет учить и для чего Поповский Обезьянний язык 16 века кроме словаря ничего нет и никто на нем не говорит

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    У нас , який ни є , а свій язик . Ми го знаєме , й розумієме . А ти малфо тілько прожила туй , та й неваловшна го порозуміти . Персти чипіриш , полагавучи ош кить по руськи говориш , та ужесь з ингого кіста зліплений . Ниє нич май мерзкого , коли чоловік стає предательом . Його і свої ненавидять і газди призиравуть .

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    +100%!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Уйма personi non grati із Бандерштадту в нашем Крае не могут "усвідомить", что ихнее время уже давно прошло - tempi passati, но продолжают дальше нудить, вместо того, чтоб "зібрати валізи із поворотом до неньки в польську Галичину".
    Мы, русины, все осилим! Только, пожалуйста, без вашей, "свідомых", помощи. Ваш девиз на сегодняшний день звучит так: Zurik in den Banderstadt!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Пся крев, рагули.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Alles gut geschrieben, aber Ihre Deutsch ist wirklich unheimlich...Stadt- die...usw

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Кить правильно писати, та пишеся так: "Zurück in den Banderstaat" - Назад в Бандерштаат. Бандерштаат - имеется ввиду бандеровский анклав.
    или
    "Zurück in die Banderstadt" - Назад в Бандерштадт. Бандерштадт - имеется ввиду бандеровский город, тоесть польский город Лемберг.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Так и есть. Поэтому продолжают сочинять свои Horribili fabuli и подводить все это под "научную" основу...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Для гостей из Лемберга напоминаем, что русинский давно уже кодифицирован, словари есть, и его даже преподают в школах Сербии и Словакии.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Конечно в Лемберге не говорят, там пшекают.

    Аватар пользователя УжА

    Комментарий: 

    вуйки з гір будуть вчити))) будуть мукати на русинському)))))

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ну не будем же обвинять китайцев в том что, они разговаривают на не очень приятном для наших ушей , языке?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Русины, должны сказать огромное спасибо двум руководителям Виноградовского движения - Николаю Староста(Жалива) и Юрию Продану.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Я полагаю они благодарны.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Замечено, что в последнее время, оппоненты от русин "забыли" о том что Николай Староста - "агент" СБУ. Видно поняли, что в такой бред никто и так не верил. Желают они этого или нет, но им придется с ним считаться. Вопрос будет ли он с ними искать точки соприкосновения.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Дякувучи Старовтови і Проданови ,які провели культурні фестивалі Русинські у Виноградові може Русинськый язык стати регіональным.
    А сидоркы-підоркы із гецками-дебілками лиш русинство у незаконність ввели.Бо вни ЖОПОЛИЗЫ МОСКОВСЬКІ+ЖОПОЛИЗЫ КОМУНЯЦЬКІ.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    "сидоркы-підоркы із гецками-дебілками" (ц)
    Сесе иппен пасує на Мікулу Старосту, овун, підер настоящый.