ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У Карпатах знайшли величезні поклади природного газу?

    04 мая 2024 суббота
    45 переглядів

    Як свідчать розвідувальні роботи, величезне за своїми обсягами родовище знаходиться у Закарпатській області в селі Бітля. “Це буде другий Уренгой. У Бітлі, за даними розвідки, є великі площі з природним газом, які утворилися в процесі зсувів льодовиків. Там може бути понад 80 млрд. куб. м газу”, – повідомив журналістів начальник газопромислового управління “Львівгазвидобування” Ярослав Курило.

    Ярослав Курило також зазначив, що управління вже подало документи, щоб оформити ліцензію на буріння свердловин на Закарпатті.

    Проте “матеріали вже третій місяць лежать у Києві, немає жодних результатів”. Пан Курило пояснює це тим, що “є чимало осіб, які хочуть приватизувати “Укргазвидобування”, можливо, з цим і пов’язані затримки видачі ліцензії”. Щоправда, він упевнений, що “після виборів ситуація проясниться”.

    Тим часом, у перспективі Карпати можуть стати серйозним плацдармом для видобутку природного газу. У планах газовиків – розвідування нових родовищ. Щоправда, це потребує значних фінансових інвестицій: для буріння свердловини треба близько 10 млн. грн. Окрім того, в горах ситуацію ускладнює ще й те, що поклади газу – на значній глибині.
    Угода щодо Міжнародного газового консорціуму дозволить реалізувати будівництво газопроводу Богородчани-Ужгород
    VW Golf V получил закарпатскую прописку
    Оплата за енергоносії на Закарпатті залишає бажати кращого
    Американский миллионер, выходец из закарпатского Мукачево Алекс Ровт станет совладельцем северодонецкого государственного производственного предприятия «Объединение «Азот»

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору