ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У закарпатському Чопі бунтують проти будівництва заводу по переробці відходів з алюмінію

    09 мая 2024 четверг
    26 переглядів

    Незвичним початком відзначилось друге засідання 16 сесії Чопської міської ради.

    Депутатів та запрошених біля входу в зал очікував натовп демонстрантів, які вимагали захистити інтереси громади та спростувати нещодавно опубліковану в пресі заяву жителів міста щодо необхідності будівництва заводу по переробці відходів з алюмінію. Хоча рішенням сесії № 19 від 13.11.2007 вже відмовлено в розташуванні даного заводу на території міста. На громадських слуханнях, що відбулись 5 березня поточного року, прийнято резолюцію про заборону розташування даного заводу. Здавалося б, питання, яке більше року турбує мешканців Чопа, вирішено раз і назавжди.

    Однак одне з славнозвісних «найчесніших» періодичних видань публікує відкритий лист до Прем'єр-міністра України Ю.В. Тимошенко з воланнями захистити права «інвестора» та дозволити переплавляти відходи алюмінію на території прикордонного містечка, в 70-ти метрах від Ужгородської районної лікарні, та поблизу ЗОШ І-ПІ ст. № 1. Причому, згаданий лист, ніби підписаний мешканцями міста Чоп. Дана заява виявилась абсолютно перекрученою.

    Серед демонстрантів, кількість яких становила понад 50 учасників, були й вчителі загальноосвітніх закладів міста, вихователі дошкільного навчального закладу, старожили, молодь, представники громадських організацій «Організація ветеранів України міста Чоп» та «Чопсь-ка міська організація учасників війни», «Демократична спілка» ромів». Саме громадські об'єднання й стали ініціаторами проведення демонстрації. Як повідомила вчитель хімії ЗОШ № 1 Віра Пшенічкіна, недопустимим є те, аби поблизу школи та лікарні проводилась переробка алюмінію.

    Виступаючі зачитали звернення, адресоване Прем'єр-міністру України Юлії Тимошенко, голові Закарпатської облдержадміністрації Олегу Гаваші, голові обласної ради Михайлу Кічковському, головному редактору газети «Моя новинка» із проханням припинити свавілля та стати на захист громади.

    Було обговорено ще одне питання - заява депутатської групи БЮТ щодо безпідставного звинувачування інших депутатів міськради та міського голови про неправильний підхід до вирішення земельних питань. Зі свого боку депутати

    висловили своє обурення даною заявою.

    Після затвердження Генерального плану міста 13.11.2007 року з'ясувалося, що вільних земельних ділянок під житлове будівництво на даний час небагато. Міська рада є органом, який активно займається питанням розширення меж міста, для забезпечення потреб мешканців у земельних ділянках.

    Голова депутатської групи БЮТ, депутат Іван Левкулич, який є членом комісії з питань земельних відносин, повинен був ініціювати розроблення схеми розподілу зазначених ділянок. Під даною заявою свої підписи поставили 17 депутатів міської ради.

    Начальник фінансового управління Микола Рябець поінформував присутніх про диференціацію та розмір ставок земельного податку.

    Діана ВАШКО, начальник відділу внутрішньої політики Чопського міськвиконкому
    На Закарпатті протестують проти відкриття в регіоні підприємства з переплавки алюмінію
    Закарпаття: Українсько-словацьке СП "Олмітехнолоджі" візьметься за переробку металобрухту з алюмінію, виготовлення автозапчастин та алюмінієвого профілю

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Попереду депутат !

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    "Після затвердження Генерального плану міста 13.11.2007 року з'ясувалося, що вільних земельних ділянок під житлове будівництво на даний час небагато". Цікаво дізнатися у автора: де ж це їй вдалось зясувалося, що у Чопі не має вільних земельних ділянок ? Чи не в кабінеті мера? Якщо так, то там може багато чого цікавого зясуватись, правда з часом. У міській раді , наприклад , немає жодного документа (!), який би засвідчував, або підтверджував, що землі у Чопі не має. Отже, це чергова байка влади, яка вводить в оману громадськість Чопа. А куди поділась чопська земля ? Ніхто не знає і не хоче знати. Сесія міськради, наприклад, двічі приймала рішення, щоб пани керівники міської ради організували проведення інвентарізації землі, але вони кожен раз знаходять причини, щоб цього не робити. Чого в Чопі є багато, так це бардака і не бажання влади розібратись в реальному стані справ, в першу чергу в питаннях землі.. Сьогоднішню владу не турбує відсутність житла у багатьох простих і не заможніх людей міста , а тому вона не спішать виділяти земельні ділянки людям під будівництво власного житла. . Деякі із них, оббивають пороги міської ради три-чотири роки, просячи кусок землі і все марно. Таке враження, що мер не знає, або його не турбує, що, наприклад, в гуртожитку по вул.Пушкіна 5, в деяких сім’ях виросли два покоління, а житла, як не мали, так і не мають. . Звичайно, що вони також не мають можливості отримати і земельну ділянку для будівництва власного житла. Кажуть, що ситий голодному не вірить, так і в цьому випадку. А чи можуть ці пани вірити, якщо у кожного із них особняки у два-три поверхи ? Звичайно ні, їх житлове питання не турбує !

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    так, так Діаночко, "натовп демонстрантів"... А може ШКІЛЬНИЙ «МІТИНГ-ШОУ» НА ЗАМОВЛЕННЯ ЧОПСЬКОГО МЕРА ? http://tribuna.org.ua/index.php?option=content&task=view&id=3647&Itemid=52

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    "Чопські БЮТівці закликають керівництво міста припинити земельне свавілля".
    Неабияку стурбованість мешканців Чопа викликає небажання міської влади навести лад в питанні справедливого і прозорого виділення землі жителям міста Чоп під індивідуальне житлове будівництво. Так, протягом чотирьох років, понад 400 мешканців Чопа очікують на отримання земельних ділянок для цих потреб. Це при тому, що згідно з Земельним Кодексом України, подібні питання місцева рада зобов’язана вирішувати протягом місяця.
    Щоб припинити це беззаконня, депутати БЮТ в Чопській міській раді неодноразово звертались до керівництва міської ради, скеровуючи відповідні депутатські запити. Проте, вимоги депутатів БЮТ до теперішнього часу залишилися не почутими.
    Більше того, нещодавно сесія міської ради з ініціативи міського голови ухвалила безпрецедентне за своїми наслідками рішення, згідно з яким заяви мешканців Чопа з питань виділення землі навіть не будуть розглядатись.
    Отже, міська рада фактично перетворюється на орган, який замість вирішення актуальних проблем міської громади, консервує ці проблеми, грубо і цинічно порушує Конституцію і закони України.
    З огляду на те, що контрольована міським головою більшість, ігнорує законні вимоги депутатів Блоку Юлії Тимошенко щодо наведення порядку в сфері земельних відносин, ми заявляємо про відмежування від цієї антигромадської позиції чинної влади і вимагаємо негайно розпочати розгляд всіх поданих в попередні роки і нерозглянутих по суті заяв на виділення мешканцям Чопа земельних ділянок під індивідуальне житлове будівництво.
    У разі, якщо протягом двох місяців це питання не буде позитивно вирішено на користь громади, депутатська група Блоку Юлії Тимошенко, залишає за собою право на організацію і проведення заходів, адекватних цій ситуації.
    Ми не допустимо, щоб сьогоднішня влада використовувала надані їй повноваження, всупереч інтересам міської громади.

    Цікаво було довідатись у автора: з яким реченням, словом чи абзацом наведеної нижче заяви чопських бютівців, не згідні депутати Чопської міської ради, про яких каже автор ? З тим, що чотири роки людям морочать голову і не дають землю для будівництва власних домівок ? А може з тим, що черга заявників більша ніж сказано у заяві? Якщо НЕзгідні депутати, дбають про своїх виборців, а не тільки про себе, то вони не можуть не визнати існування таких позорних фактів,які наведені в заяві.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Серед демонстрантів, кількість яких становила понад 50 учасників, були учні 11-х класів ,які повинні готуватись до екзаменів та вчитися ,а не займатися політичними "іграми"

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    можно подумать что старшекласников єто не касается...они что на луне живут

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А дозвіл батьки дали ,щоб їхні діти замість навчання .............

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Чому тут дивуватися ? Слів не має,одні емоції.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Заява бютівців на 100 процентів правдива. Молодці хлопці! Вони єдині, хто в тому гадюшнику скаже правду і заступится за людей.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Що за чужь ? Які бунти? Ніхто в Чопі не бунтує, то цар піариться за рахунок учашихся. У місті виробництво нужно організовувать, рабочі места створювать.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    "Під даною заявою свої підписи поставили 17 депутатів міської ради". Цікаво було би знати приізвища тих народних обранців і звичайно, щоб про це змогли дізнатися чопці, які їх обирали депутатами. Напевне, це ті депутати, які язиком голосують за "народ", а рукою за підвищення комунальних тарифів цьому народу,напевне серед тих хто підписав цю заяву, є також депутати, яким мер з барського плеча дав можливість підкупити комунальні обєкти в Чопі, по "смішній" ціні- у два рази нижчій, від фактичної вартості. Цей перелік можна продовжувати довго........... !!! Напевне, це ті народні обранці, які виношували плани відхапнути і собі, по шмату землі в обхід черги народної, але заява БЮТівців, поламала їх плани. НУ, нічого перебються....,але народу зрозуміло: хто є ху !

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Порядки такі, які їм вигідні. Ось і все.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Дивні порядки у Чопі. Чому саме депутат мав ініцювати розроблення цих схем (а яких ?), а не інші 36 чи 40 депутатів ? А чому таких пропозицій і ініціатив не внесли мер,або заступники мера, як отримують зарплату (повірте і не малу) за рахунок платників податків Чопа, яким не хочуть виділяти клаптик землі ? Чим тоді власне займається розздувшийся апарат міської ради, якщо 80-ть чиновників міської ради не здатні розібратись в елементарних питаннях і кивають на депутатів. Так враження, що у цій раді права рука не знає, що робить ліва, або обі заняті деребаном.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    ОГОЛОШЕННЯ!
    До відома мерів міст, керівників політичних організацій, депутатських фракцій, громадськості.голів РДА..
    У Чопі, при мерії створено естрадну групу "Мітинг-шоу" із учнів шкіл, яка надає послуги по створенню масовок під час проведення політичних заходів, створення масових сцен під час мітингів- стоячих, мітингів-демонстрацій (піших),мітингів-лежачих, а також виїздних мітингів.
    За інформацією про вартість послуг і умови їх надання, звертайтесь до адміністрації чопської мерії.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    НУ, че, нормальна дискусія, видно аргументи тих хто їх має. Думав, що Ужгород безнадійний, а нет...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    В епістолярному жанрі іспражняються анонім та депутат. Треба писати конкретно:Клапоухий та Бройлер, щоб було всім понятно. А то дорвалися до ефіру, як мавпа до газети. І конкретно говорити: у Чопі в наявності счтільки то земельних ділянок (конкретно), конкретно кому не виділили, скількох обділили, де звернення в прокуратуру. А так п...ть, не мішки таскать

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Клапоухий лопух. Як випускник школи хочу всім сказати, що ти будучи вчителем (завучем) брав по 10 баксів за трійку на екзамені, 20 баксів-за четвірку, 30 баксів- за п"ятірку. І квартиру від держави отримав незаконно. Чесний ти наш. Віддай квартиру бездомним.Слабо?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Випускник. НУ хіба це дискусія вихованих людей ?Тебе так виховували у школі №1 чи №2 ? Чи ти також не ходив на навчання, а тільки мітингував? Переконаний, що це не віртуальний випусник, а універсальна дама чопської мерії, але нехай...Коли не має аргументів, щоб пояснити людям: чому і для кого зажали від людей землю-у хід йде образа опонентів. Також порадив би (Посторонньій 14.04.08 (21:36), не провокувати на викладення фактів. Фактів, є БАГАТО. надто БАГАТО (!) і не тільки земельного характеру.....
    НЕ здатні опонувати,закрийте рта і не лізьте на форум. Або створіть групу із декількох чоловік(колись вам радив добрий чоловік), щоб вас захищали . НУ хіба має відношення до дискусії про земельне свавілля у Чопі, такі фрази: "І квартиру від держави отримав незаконно". Напевно ти маєш на увазі не квартиру, а двохповерховий будинок по вул Миру? Чи не так? Так, що краще помовчте.... "захисники" народних інтересів.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Не коментарі,а першість Чопського БЮТ по випорожненню шлунків. Знайшли таки місце...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    По частоті фрікцій АНОНІМ виходить вперед,алевпевнений, "закінчать" вони разом.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Свідок.Робити з народом "фрікції", а потім на них "закінчувать"...., це ваш балогівській стиль. Але скоро вас зроблять імпотентами, політичними звичайно, і всі митарства закарпатців закінчаться.