ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгород: Регіональне відділення УСПП "не розуміє" Заяви з приводу діяльності антиукраїнських, антидержавних сил на Закарпатті...

    01 мая 2024 среда
    94 переглядів

    Регіональне відділення Українського Союзу ппромисловців і підприємців здивоване Заявою з приводу діяльності антиукраїнських, антидержавних сил в гірському краї, а тому прийняло власну Заяву щодо цього, текст якого подаємо нижче:

    "З А Я В А

    регіонального відділення УСПП в Закарпатській області

    від 12 березня 2008 року, м. Ужгород

    Регіональне відділення Українського Союзу Промисловців і Підприємців в Закарпатській області виражає свій подив заявою « З приводу діяльності антиукраїнських, антидержавних сил в Закарпатській області», яка підписана кількома номінально існуючими організаціями Закарпаття. Дана заява приводить до штучного нагнітання протистояння між європейським вибором України та крайніми проявами націоналізму, завезеними з сусідніх областей.

    По питанням, висвітленим в заяві, був організований пікет перед облдержадміністрацією в Закарпатській області.

    На пікеті зібралося декілька десятків представників, в основному з інших областей. Вони вимагали скасування рішення про встановлення історичних пам’ятників. Однак дана подія отримала великий розголос у ЗМІ. Все це нагадує організовану провокацію, до якої громадськість, зокрема бізнес-кола Закарпаття, не мають жодного відношення. Ця РR-акція була організована партіями, які в сукупності на минулих виборах в Закарпатті навіть не набрали 1% голосів.

    Погляди, проявом яких і є згадувана заява, завдають суттєвої шкоди розвитку української сучасної культури в багатонаціональному толерантному Закарпатті.

    Кожна національність має право на свою історію та відповідні пам’ятки, тому ми вважаємо, що чим більше пам’яток буде побудовано в Закарпатті, тим більше це збагатить кожного з нас, не говорячи вже про збільшення туристичної та економічної привабливості краю. Більше того, культурний рівень кожного народу визначається його ставленням до пам’яток, повагою до історії багатонаціонального краю.

    УСПП вважає боротьбу з пам’ятками та реальними фактами історії небезпечною та примітивною, а заяву «З приводу діяльності антиукраїнських, антидержавних сил в Закарпатській області» - провокаційною. Це сіє міжнаціональну ворожнечу та завдає суттєвого удару по європейським перспективам України. Тому РВ УСПП в Закарпатській області засуджує такі дії і підтримує рішення президентів України та Угорщини по встановленню пам’ятників в Закарпатті та Будапешті.

    Голова Правління РВ УСПП"
    Закарпатську облраду пікетували націонал-демократи, вимагаючи засудити політичне русинство і демонтувати угорські пам’ятники в Мукачівському замку та Верецькому перевалі (РЕЗОЛЮЦІЯ)
    Закарпатську облраду пікетували націонал-демократи, вимагаючи засудити політичне русинство і демонтувати угорські пам’ятники в Мукачівському замку та Верецькому перевалі (РЕЗОЛЮЦІЯ)
    Націоналісти провели пікетування Секретаріату Президента
    Закарпатську облраду пікетують прибічники Тягнибока та КУНа, протестуючи проти встановлення угорського монументу на Верецькому перевалі

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Продажний Кінах, продажні маріонетки. Кінах довів, що він за гроші і посаду готовий віддатись хоть чортові. Звичайно, що ця заява організована з СП. На черзі заяви інших ручних партій. Істинні патріоти, не здають гідність українців, але Кінаху не відомо, що таке ГІДНІСТь !

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А почему же тогда закарпатские франшизеры сети супермаркета "ВОПАК" полностью профинансировали акцию? И деньги немалые-40 тысяч евро! Имеются доказательства.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Скільки років можна принижувати національну гідність корінного народу?! Замість того, щоб очищати державу від колишніх імперських символів, ставати вільною і розбудовувати та зміцнювати державу, Закарпатська влада вирішила задовільнити примхи колишніх імперій. Жахвиво, коли влада не знає історії, коли вона не поважає свій народ! За період останнього панування Угорщини 1939-44 рр. на ЗАкарпатті було знищено біля 120 тис осіб - жителів області.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    oksy
    13.03.08 (10:20)
    А за годы "незалежності" стоько переехало из-за перевала в Подкарпатскую Русь забрав рабочие места у русинов и венгров!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    oksy
    13.03.08 (10:20). Погоджуюсь з тобою. Сьогоднішня влада на Закарпатті, це не влада, бізнес -гупа з Мукачева. Ім плювати на національну гідність, Бандюки були , бандюками залишились !

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Анонім
    13.03.08 (11:16)на бандеровское достоинство плюют и русины и венгры. БАНДЕРЫ ВОН С ПОДКАРПАТСКОЙ РУСИ

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Хто такі русини? Де вони живуть ? Скільки їх на Закарпатті ? Думаю, що остаточно поставити крапку над "і" в цьому питанні, треба ініціювати позачерговий перепис населення в Закарпатті, щоб точно встановити кількість так званих русинів. Після перепису, на базі військового містечка в Мукачеві, яке хотів украсти балога і Ко - зробити русинське гетто,куди помістити всіх 45- русинів встановлених в ході перепису. Після цього огородити цей обєкт, дати їм містечкову автономію,провести навколо нього відповідну санітарну обробку, а для обслуговуванні і організації їхнього самоврядування і проголошення процедури незалежності - запросити відомих спеціалістів з лікувального закладу розташованого в м.Берегово. На території автономного русинського містечка передбачити будівництво монумента в честь мадяярської імперії.... Показувати цей ЗВІРИНЕЦІ туристам, тільки у супроводі охорони.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Знайдено вихід.... !
    13.03.08 (12:14)Уже проводится без сопливых за месяц уже записалось русинами 193 тысячи, а до августа планируется закончить. Судя по процентоке сегодняшней русинов будет 950 тысяч человек!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Правда, правда. Раз русини хочуть автономію, так даймо їм ць автономію в окремій будівлі, але під наглядом докторів!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Заява УСПП виважена і правильна. Будівництво нових пам"ятників відбувається на підставі спільного рішення Президентів для укріплення добросусідських, взаємовигідних відносин між країнами та народами Європи. Націонал-фашисти своїми заявами та зборищами діють насамперед проти Президента України та його честі в очах європейців. Ці дії є антидержавними, вони спрямовані на розпалювання міжнаціональної ворожнечі, на стимулювання сепаратизму, на підрив єдності народу і влади при проведенні давно назрілих реформ.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Анонім
    13.03.08 (13:21). Не можу з тобою погодитись. Раньше, наприклад, було все добре, не знали ми , що таке сепаратизм на Закарпатті. Але, як тільки почалась "ера" Ющенка в українській історії, так пішло-поїхало з сепаратизмом. На Закарпатті питання сепаратизму окремо підігрівається також фактором Балоги. Ну, а влада звичайно йому підконтрольна. Не буде біля владного корита Балоги, не буде проблем з сепаратизмом на Закарпатті. Відносно монумента... Звичайно, що це недалекоглядне рішення, якщо воно недай боже буде реалізованим, то воно рано чи пізно нам (Україні) аукнеться. Ви пропонуєте поміняти честь і гідність всього народу України на сумнівну честь президента ! Рівень його честі в очах українців, сьогодні дорівнює 7,3 відсоткам підтрим. Отже не співставні велечини не обмінюються !

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Do "Znajdeno vyxid": Pusty svyniu pid stil, vona vylize na stil. Ty xto takyj shchob vyrishuvaty shcho robyty z rusynamy? Fashyst!!! Tut vam i pryklad Kosovo: 500 rokiv musulmanskoho panuvannia, a teper kazhut shcho to jix zemlia! Tak shcho zakarpatsi dyvitsia koho puskajete na svoju zemliu, bo skoro vas "zakryjut v klitky", a Zakarpattia nazvut "Halychyna", chy shche jakos.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Складовою а не малою частиною Української культури є РАСИЗМ и ФАШИЗМ в дикій формі, коріння якого сягають до часів фомування козацтва на Диком полі України (Окраїни цівілізованної Європи). Це в коментарі "Знайдено вихід...[13.03.08 (12:14)]" однозначно аутор сказав в цих рядках:
    "...... на базі військового містечка в Мукачеві, яке хотів украсти балога і Ко - зробити русинське гетто,..."; "...Показувати цей ЗВІРИНЕЦІ туристам, тільки у супроводі охорони..."
    Дуже сумно, що таких людей на Україні багато а дійсність така,що Україна знаходиться дуже далеко від цівілізованної Європи.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Пане Закарпатець, Ви неправильно розумієте ситуацію. Я також закарпатець, але на проблематику дивлюся не тільки із нашого підвалу. 1. Президент - найвища посадова особа, знає і бачить трохи більше і дальше , як ми з Вами або ті крикуни. 2. На територіях різних країн знаходяться різні пам"ятники і святині різних народів і релігій. Тільки таліби та українці воюють з пам"ятниками. 3.Сепаратизму на Закарпатті немає, але він обов"язково буде, якщо будуть продовжуватися заяви та акції націонал-фашистів. 4. Вихід - круглий стіл, а не лемент.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    ООН: Українські ЗМІ пропагують расизм

    Організація об'єднаних націй стурбована випадками пропаганди в українських засобах масової інформації нетерпимості й ненависті на ґрунті расизму. В ООН зауважили факти поширення в Україні непрофесійних публікацій і залежності журналістів від політичного й економічного лобіювання.
    Про це говориться в повідомленні центру новин ООН.

    Організація об'єднаних націй стурбована випадками пропаганди в українських засобах масової інформації нетерпимості й ненависті на ґрунті расизму. В ООН зауважили факти поширення в Україні непрофесійних публікацій і залежності журналістів від політичного й економічного лобіювання.
    Про це говориться в повідомленні центру новин ООН.

    http://ua.korrespondent.net/ukraine/402770

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    "4. Вихід - круглий стіл, а не лемент"-спочатку круглий сті, потім квадратний, потім овальний, після цього універсал -1,2,3... і до безкінечності. Зроблені вами висновки чітко кореспонрдуються з Ющенківським стилем управління, де важен не результат , сам процес. До чого таке правління довело, можна побачити на рівні держави. Абсалютни маразм.З ким потрібно сідати за стіл і кому ? Яка юридична сила цих столів, коли діють закони України, але їх потрібно тільки виконувати ! Про те, що Ющенко, як президент, вища посадова особа України, це так. Але, те що Ющенко "бачить трохи більше і дальше , як ми з Вами або ті крикуни", у мене останнім часом викликає великий сумнів в істинності такого твердження. Складається враження, що сьогодні Україна розділена на дві не рівні частини: перша Ющенко і його адміністративни апарат, а з іншої сторони - вся інша частина Україеи. З цих міркувань, рішення про встановлення монументу на Верецькому перевалі , є помилковим і поспішним.Проте дивує інше. НЕвже угорці не розуміють,що цей монумент,може стати обєктом наруги ......з боку таких, як Тягнибок ? НЕвже цього не розуміє обласна влада ? Прикро з цього !

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Пане Закарпатець, я не говорив про громадянина Ющенко, який є почесним головою націоналістичної партії та лідером тих крикунів. Я говорив про Президента країни, громадянином якої я є і на розвиток якої кладу свій час, здоров"я, сили і знаня. А за круглий стіл треба сідати насамперед нам з Вами, з о. Сидором, представниками інших партій, організацій і вирішувати тут, як жити нам разом і нашим нащадкам.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Не можна ждати, що прийде геній Р.Безсмертний та скаже істину в останній інстанції про те, яким має бути устрій уцій державі.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    С кем-кем за стол переговоров садиться? С Сидором? Этим эфэсбэшником в поповской рясе?
    Ну а почему тогда с Гитлером переговоры не вели, а воевали? Может и остальных террористов не уничтожать надо, по тюрьмам садить, а за стол усаживать?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Когда за разжигание межнациональной мрозни будут посажены главные финансисты ВО "Свобода" акции 12 марта франшизеры сети супермаркетов "ВОПАК" в Закарпатие. Антирусинские и антимадярские акции в Закарпатье они оплачивают уже более года.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Шановні друзі ! Українці, росіяни, угорці, евреї, поляки, румини, словаки, німці,..., любі браття і сестри !!! Зупиніться, зробіть павзу, огляніться навкруги і зрозумійте, що необережне слово інколи ранить більше, ніж зброя. Сьогднішня перепалка на цьому форумі засвідчує, що градус національного протистояння з кожним днекм піднімається і може стати не керованим. Чому це сталось ? Хто виноватий в цьому ? Глубоко переконаний, що причиною всіх сепаратичних бід у нашому краї, є чинна сьогодні влада ! Тому, що у руля Закарпатської обласої ОДА Закарпатської обласної ради стоять не професіонали, не патріоти, а конюктурщики. Для того, щоб зупинити цю наростаючу сепаратичну вакханалію, нам потрібно вимагати відставки керівників ОДА та ОР. В іншому разі, ситуація буде погіршуватись, сепаратичні настрої будуть штучно підігріватись самою владою, що може недай боже привести до не передбачуваних наслідків. Хорони вас Бог!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    BANDEROVSKA GALICINA NASRAYUE BILSHU CASTINU UKRAINI PROTIV SEBE I DRUGI NARODI JKI MESHUYUT S UKRAINO I VSOMU ZVENUVACUYUT V UKRAINSKIX BIDAX ROSSIYU POVNIY ABSURT!!!BANDEROVCI VEDUT UKRAINU DO POVNOGO KRAXU!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Слухай псевдо патріоте!то що ти несеш говорить про те,що суєшь своє свиняче рило у справи закакрпатського народу,саме тих кого ти назвав.Поки ви націоналісти львівськи не почали місити лайно під нашими ногами,усе було гаразд,усі жили у мирі і любові .Зараз призиваєшь як "друзів" змінити владу.Сам хочешь до влади?Ідь на Львівщину та проси влади на колінах там.Чиіхсь холуів нам не потрібно.Закарпатці самі розберуться хто є хто.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Я вами згодна для чого лізти в чужу тарілку!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Надо гнать отсюда галичан и бизнес структуры которые их финансируют. Уже более года антирусинские и антимадярские акции финансирует луцкая сеть супермаркетов "ВОПАК". В Закарпатье их представители закарпатские франшизеры. Или власти ждут когда самосуд сделают русины и мадяры? И в однин из ближайших дней сожгут нахрен и все их супермаркеты в Закарпатье и все дома, машины франшизеров? В ближайшие дни!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ющенко лично договорился о строительстве монумента, а обвиняют в этом русин. Похоже, что некоторым элементам всё равно за что ругать нас, им бы только русин в несуществующем сепаратизме обвинить. Если вдруг случится землетрясение в Мексике, то и тогда здесь вой поднимут и обвинят во всём русин и скажут, что таким образом русины намекают приезжим, что пора и честь знать и начать уважать народ принимающей земли.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    П. Закарпатцю та іншим. Продовження. Я назвав о. Сидора як обов"язкового учасника Круглого столу не тому, що він має виняткові здібності чи що (я з ним ні разу не зустрічався - унас різні життєві шляхи), а тому, що він є Головою Сойму. На такому зібранні мали б бути присутніми представники провідних громадських, партійних організацій краю, науковці тощо. Таке зібрання могло б розділити проблеми, які зараз політиканами скидані в одну купу і намітити послідовність їх вирішення.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Продовження. Ми бачимо, що устрій влади в Україні, її адміністративно-територіальна побудова, яка перейшла з СРСР, не є досконалими. Кожна сила, яка приходить до влади, стикається з цими проблемами, заявляє про наміри їх вирішити, але результатів нема. Вважаю, що і надалі спроби вирішити ці проблеми "царем-батюшкою", зверху, будуть невдалими.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Анонім
    14.03.08 (08:28)Анонім
    14.03.08 (08:36). Про який круглий стіл може йти мова. Хочите круглий стіл ? Буль-ласка купіть собі його.... . Які круглі столи з сепаратистами Ніяких! Дебіла Сидора, треба между глаз долбанути і питання вирішене !Україна єдина. !Закон один для всіх !

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Продовження. Отже, для наведення ладу в цих питаннях необхідно повертатися до основ - народ є єдиним джерелом влади і всі проблеми треба починати вирішувати "знизу". Тільки в такому разі до влади не будуть приходити клани, бандити, психічно хворі таінше... Необхідно розробити систему устрою влади, починаючи з будинку, вулиці, кварталу, міста, села і до району, області(регіону) та центральних органів. При цьму мають бути враховані всі територіальні особливості кожної частини держави - національні, релігійні, ментальні, історичні і т.д. Тільки в результаті такої роботи зможемо дойти до істини, що ми дуже різні(Ужгород,Львів,Донецьк), але одна країна.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Шановні друзі ! Українці, росіяни, угорці, евреї, поляки, румини, словаки, німці,..., любі браття і сестри !!! Зупиніться, зробіть павзу, огляніться навкруги і зрозумійте, що необережне слово інколи ранить більше, ніж зброя. Сьогднішня перепалка на цьому форумі засвідчує, що градус національного протистояння з кожним днекм піднімається і може стати не керованим. Чому це сталось ? Хто виноватий в цьому ? Глубоко переконаний, що причиною всіх сепаратичних бід у нашому краї, є чинна сьогодні влада ! Тому, що у руля Закарпатської обласої ОДА Закарпатської обласної ради стоять не професіонали, не патріоти, а конюктурщики. Для того, щоб зупинити цю наростаючу сепаратичну вакханалію, нам потрібно вимагати відставки керівників ОДА та ОР. В іншому разі, ситуація буде погіршуватись, сепаратичні настрої будуть штучно підігріватись самою владою, що може недай боже привести до не передбачуваних наслідків. Бережи вас Бог!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Геть гуцул, язиг, сарматів, геть русинів і руснаків, вшитких руських пацанятів, рудих, лисих і лохматих. Геть мацкалів і мацкальок, одеситів, молдаванок, геть донецьких, черновецьких, тай прохвостнів ефесбешних! Брись татари з монголами, турки з азербайджанцями, геть мадяри з румунами, німці, шпеки з калмиками. Виганяймо всіх народів, а особенно уродів. А конкретно, ми покажем тих кого ніхто не уважить: словацьких циган, совецьких іудеїв і чистокровних білорусів! Хай живе незалежна Біла Хорватія на території Мукачевського района!