ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Україні знову з’явиться Мiнiстерство курортiв i туризму?

    15 мая 2024 среда
    35 переглядів

    На виїзному засiданнi комiтету Верховної Ради України з питань курортiв i туризму 27 жовтня буде розглянуто питання про вiдновлення Мiнiстерства курортiв i туризму, що iснувало ранiше в Українi, передає «Інтерфакс-Україна».

    Як повiдомив мiнiстр курортiв i туризму Автономної Республiки Крим Володимир Савельєв, засiдання вiдбуватиметься на чолi з колишнiм вiце-прем'єром з гуманiтарної полiтики при урядi Юлiї Тимошенко – Миколою Томенком.

    "Ми плануємо, що створять у Києвi якесь мiнiстерство або держкомiтет з питань курортiв i туризму, тому, що його на сьогоднi немає, а це – неправильно», – сказав вiн.

    В.Савельєв також вважає, що в Українi необхiдно розробити державну програму розвитку курортiв України i, передусiм, Криму. Ця програма має включати в себе питання розвитку iнфраструктури, реклами, дорiг, узбережжя, будiвництва нових готелiв, виконання iнвестицiйних зобов'язань i т. iн.

    Крiм того, вiн вiдзначив необхiднiсть внесення змiн до закону про курорти i до закону про туризм, оскiльки вони не враховують реалiї сьогоднiшнього дня.

    "Сьогоднi закони дiють, але, на жаль, вони трошки не враховують реалiї сьогоднiшнього часу. Наприклад, в законi про курорти немає чiткого визначення, що така курортна установа», – сказав мiнiстр.

    При цьому мiнiстр зазначив, що Українi необхiдно розробити законодавчу базу, яка дозволила б чiтко регламентувати дiяльнiсть мiнi-готелiв i мiнi-пансiонатiв.

    "Ми втрачаємо в Криму мiльйони гривень, десятки мiльйонiв тiльки тому, що немає законодавчої бази, що дозволяє чiтко регламентувати дiяльнiсть мiнi-готелiв i мiнi-пансiонатiв на базi приватних домоволодiнь», – сказав мiнiстр.

    На засiданнi 27 жовтня також планується пiдбити пiдсумки курортного сезону в Криму та питання подальшого розвитку пiвострова як курорту.

    На питання кореспондента агентства «Iнтерфакс-Україна» про переваги iнвесторiв, мiнiстр вiдповiв, що «їх цiкавить i готельний бiзнес, i SPA-комплекси, галузь розваг. Але майбутнє, на мiй погляд, за великими готелями та комплексами з елементами розваг, SPA, водолiкуванням, незвичайними, нетрадицiйними формами лiкування».

    Тим часом, В.Савельєв вiдзначив зростання ринку нерухомостi в Криму, уточнивши, що найактивнiшi iнвестори рвуться в будiвництво житла.

    «Пiд виглядом рекреацiї, замiсть готелiв будуються житловi комплекси, будинки, продаються апартаменти, виходять грошi ще до закiнчення будiвництва. Ось це завдання влади, щоб будували саме готелi», – сказав вiн.
    Новорічні Карпати зростуть у ціні ...на 70 відсотків!
    Закарпатський туристичний інформаційний центр діятиме в угорськомовному Берегові
    Міжнародна виставка-ярмарок "Тур’євроцентр Закарпаття-2006" відкрилася в Ужгороді
    "Напій богів" на службі у закарпатського туризму

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору