ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Вивезення «Преміксу» із Берегово гальмують Мінохорони здоров’я та Мінекології

    23 мая 2024 четверг
    51 переглядів

    Вивезення відходів «Премікс» із Закарпаття гальмується неприйнятими рішеннями двох міністерств. «У Міністерства з надзвичайних ситуацій є дозвіл Генпрокуратури на вивезення «Преміксу» без права його утилізації та зберігання як речдок. Однак Міністерство охорони здоров’я зобов’язано надати інформацію про клас небезпеки речовини. Після того Міністерство екології повинно визначити місця утилізації. На сьогоднішній день ці пункти не виконані. Тому питання коли і куди вивезти «Премікс» не вирішено», – повідомив 7 грудня під час прес-конференції заступник голови Закарпатської ОДА Йосип Кулл.«Питання «Преміксу» знаходиться у відомстві урядової комісії, яку очолює перший віце-прем’єр Сташевський. Ні ОДА, ні облрада не може вплинути на ситуацію. «Голова ОДА звернувся телеграмою до міністра охорони здоров’я з проханням прискорити визначення класу небезпеки відходів. Але відповіді поки що нема», – зауважив Йосип Кулл. Водночас чиновник запевнив, що обидва міністерства повинні прийняти рішення до певної дати: «По-пам’яті, це десь 12-15 грудня».

    «На сьогоднішній день із Фонду охорони навколишнього середовища на рахунку облуправління є 2 млн 542 тисячі гривень для проведення комплексу робіт по вивезенню відходів», – зазначив Йосип Кулл.

    Йосип Кулл наголосив, що «весь «Премікс» перезатарений у нові мішки типу «біг-бег», які повністю закриті подвійним шаром плівки. Відходи розташовані невеликими партіям на території Берегівського району. 24 завантажені відходами вагони також закриті і перебувають за межами населених пунктів. Тому ніякої загрози не несуть».

    Посадовець також торкнувся питання оплати простою вагонів з «Преміксом», яке, як сказав Кулл, вирішується на міністерському рівні: «Є звернення, щоб залізниця не нараховувала коштів за простой вагонів».

    МНС: Угорський "Премікс" із Закарпаття ніхто не вивозив!
    Небезпечний "Премікс" вивезений із закарпатського села Велика Бакта ....невідомо куди!
    24 вагони з з угорським "Преміксом" досі знаходяться на Закарпатті
    Закарпаття: 10 завантажених "Преміксом" залізничних вагонів все ще стоять у Берегові

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору