ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Підприємці в зоні митного контролю

    26 апреля 2024 пятница
    48 переглядів

    В Ужгороді за участі керівництва Карпатської регіональної митниці відбулася зустріч з суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності, в якій взяли також участь представники правоохоронних та контролюючих органів області. Мета — обговорення та вирішення в межах чинного законодавства проблем, які виникають при здійсненні митних процедур при переміщені товарів та транспортних засобів через митний кордон України. Начальник Карпатської регіональної митниці Олександр Савенко поінформував учасників зустрічі щодо стратегічних напрямків роботи Держмитслужби України з питань спрощення процедур митного оформлення як в пунктах пропуску на кордоні, так і в місцях прибуття, започаткування новацій в технологічному та організаційному плані.

    Він також повідомив, що в Карпатській регіональній митниці регулярно працює телефон довіри – 61-20-07. А працівники відділу внутрішньої безпеки беруть участь у розгляді скарг та звернень суб’єктів ЗЕД щодо можливих неправомірних дій з боку посадових осіб митниці.

    Також останнього вівторка кожного місяця проходить “гаряча” телефонна лінія (61-43-10), де учасники ЗЕД можуть отримати кваліфіковані консультації з питань митного законодавства.

    Як повідомили “UA-Reporter.com” у прес-центрі Карпатської регіональної митниці, основні питання, які порушувалися під час наради представниками суб’єктів господарської діяльності, це – внесення змін до Митного кодексу України, роль митних брокерів в процесі митного оформлення, майбутнє митних терміналів, спрощення в оформленні листів-узгоджень. Зокрема, можливість оформлення товарів в митницях не за місцем реєстрації суб’єкта зовнішньоекономічної діяльності. Відтак, представники 12 підприємств, які прийшли на цю зустріч, мали змогу отримати вичерпну інформацію з питань митного та податкового законодавства, надати свої пропозиції стосовно покращення роботи підрозділів, що здійснюють митне оформлення та виконують контрольні функції на кордоні.

    Наприкінці керівництво Карпатської регіональної митниці домовилось раз у місяць проводити подібні ділові зустрічі з суб’єктам ЗЕД для вирішення нагальних проблем, які виникають у зоні митного контролю.


    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору