ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Віктор Пехньо: "Я працюю не на партії, а на державу"

    26 апреля 2024 пятница
    66 переглядів

    Нова влада урочисто декларувала, що у своїх діях буде дотримуватись тільки Закону. Але вже з перших своїх днів місцеві новопоставленні керівники почали грубо нехтувати законом, примушуючи “добровільно” звільнятися десяткам і сотням неугодним підлеглих. Більшість безропотно писали заяви “за власним бажанням”, але й є такі люди, що не поступаються своїми принципами і розуміють слово демократія, як синомініми слів – “Закон” і “право вибору”. Одним з тих, що вирішив відкрито відстоювати свої права – начальник Держінспекції з контролю за цінам в Закарпатській області Віктор Пехньо. На чисельні рекомендації нині вже екс-заступнка голови ОДА та керівника обласних податківців Ігоря Кріля якнайшвидше звільнити кабінет, Віктор Пехньо зазначив що не має правових підстав для його звільнення. “Я працюю не на партії, а на державу”, – підсумував він. Показник ефективності його керування наочний, за рік його керування Закарпатське управління піднялось по всіх показниках з 26 міста на 8 в Україні.

    До того ж вирішення питання призначенням чи звільнення – компетенція виключно київського керівництва Держінспекції. Останнє, до речі, відзначило на підсумковій колегії роботу Закарпатського управління як одну з найкращих. Проте це не завадило В.Балозі віддати наказ опечатати кабінет Віктора Пехньо. Що і було зроблено 18 березня керівником апарату ОДА Михайлом Поповичем . На протест щодо незаконності таких дій, керівник апарату Віктору Пехньо було запропоновано звернутись до суду та прокуратури.

    Цікавий момент, на колегії Держінспекції з контролю за цінами, що проходила 24-25 березня у Дніпропетровську, колеги В.Пехньо з усіх регіонів України були здивовані таким нехтуванням Закону та “безпредєлом” який чиниться в нашому краї. Адже в жодній області жоден губернатор не дозволяє собі таких “вибриків”. Ніде до керівників обласних Держінспекцій не виникало претензій і тим більше жоден губрнатор не надавав таких антизаконних та антикоституційних наказів.

    Коріння губернаторської нелюбові криється не тільки у “неправильній” політичній симпатії В. Пехньо (він ніколи не приховував, та й і тепер не приховує, що голосував на виборах за Януковича), але й в тому, що саме він перевіряв минулого року діяльність Мукачівського ТОВ “Фарм”, яке підвищило роздрібні ціни на ліки. Засновником “Фарму” є заст. голови

    Мукачівського голови Йосип Кулл...

    Зі свого боку чи єдиним озвученим аргументом проти Віктора Пехньо була претензія щодо “старого обличчя старої влади” та “виконання політичних замовлень”, проте, жодного аргументу який би це підтверджував наведено не було.

    Минулого тижня в ОДА працювала київська перевірка, яка детально аналізувала роботу керованого п. Пехньо управління і саме вона поставить точку у правомочності губернаторських претензій. Сам же Віктор Пехньо переконаний, що у всьому завжди повинен панувати Закон. І тільки так можна побудувати дійсно сильну, демократичну державу. Він зараз відстоює не стільки своє право працювати, скільки право панування Закону над беззаконням. І працює, в одному із кабінетів своїх підлеглих.

    Потрапити до свого кабінету, який вже опечатаний третій тиждень, він не може. Керівник апарату ОДА Михайло Попович навідсіч відмовився відкрити кабінет і пригрозив що може опломбувати й інші. За його словами він діє згідно розпорядження голови ОДА. Останнє, до речі, зникло у невідомому напрямку ще минулого тижня...

    На сьогоднішній (6 квітня) прес-конференції в ОДА Віктор Балога зазначив, що переконий у правильності звільнення Віктора Пехньо, оскільки ніби-то знайдений ряд порушень у роботі його управління. Разом з тим начальник Держінспекції по контролю за цінами в Україні Анатолій Козленко нещодавно зазначив що підстав для звільнення керівника обласного управління не має.

    Чим закінчиться це протистояння – поки невідомо. Адже на вагах справедливості – Закон та політичні амбіції. Що ж переможе?



    Влад Востоков

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А як же "нове обличчя нової влади" - Ернест Нусер? Про це пан Балога мовчить? За що ми боролися у Мукачевому?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    В тому-то і справа... Адже наскільки я знаю, В.Пехньо, дійсно, спец. А у Балоги недобрі радники, які штовхають його на зайві конфлікти, саме тоді, коли цього можна і треба було б уникнути.
    А врешті-решт страждає справа.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Власне, і сам Балога далеко не нове обличчя у теперішній "демократичній" владі. Пригадується, у 1999 році за його губернаторства Закарпаття дало тепер уже поганому Кучмі 99,9% голосів. Пан Б. про це забув, чи то неетично зараз згадувати такі речі? Мабуть, то був якийсь суперплан на шляху до демократії?
    А щодо переслідувань, то їх дуже багато. Причому подекуди "просять" піти справжніх професіоналів. Хоча, і непрофі мали би звільнятися на законних підставах, а не так як це робиться зараз.