ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У понеділок в Ужгороді пройде архієрейська Літургія за упокой новопреставленого Папи Римського Іоана Павла II

    27 апреля 2024 суббота
    51 переглядів

    О 21 годині 37 хвилині (за Римським часом) в суботу, 2 квітня 2005 року, на 85-му році життя перестало битися серце Великого Церковного і Державного керівника, духовного Батька - Папи Йоана Павла ІІ (у мирі Кароля Войтили). З особливою вдячністю Греко-католицька Церква в Україні та особливо наша Мукачівська греко-католицька єпархія згадуватиме Папу Йоана Павла ІІ за його велику пошану і любов. Саме він обороняв нас у часі переслідувань та причинився до відбудови Церкви, коли вона вийшла з підпілля і назначив теперішнього єпископа-емерита Йоанна Семедія ординарієм Мукачівської греко-католицької єпархії разом з єпископами–помічниками, вже покійними владиками Іваном Маргітичем та Йосипом Головачем. Власне Папа Іван Павло ІІ назначив та сам особисто висвятив для Закарпаття єпископів Мілана, Юрія Джуджара та римо-католицького ординарія Антала Майнека. Наш народ надовго пам’ятатиме знаменний Пастирський Візит Святішого Отця в Україну в 2001 році, де крім інших проголосив блаженним і нашого священномученика – єпископа Мукачівської єпархії Теодора Ромжу.

    У п’ятницю 8 квітня відбулися похорони новопреставленого Святішого Отця Івана Павла ІІ. Участь в похоронах брали і Апостольський Нунцій в Україні, Його Високопреосвященство архієпископ Іван Юркович, Апостольський Адміністратор Мукачівської греко-католицької єпархії Преосвященний Владика Мілан та інші єпископи з цілого святу, в тому числі і з України.

    В зв’язку зі смертю Святішого Отця в Хрестовоздвиженському кафедральному соборі м. Ужгорода знаходиться траурна книга, де всі бажаючи мають можливість до понеділка вечора записати свої співчуття щодо втрати Святішого Отця. У понеділок о 18.00 в Хрестовоздвиженському кафедральному соборі м. Ужгорода Преосвященний владика Мілан, Апостольський Адміністратор Мукачівської греко-католицької єпархії очолить заупокійну 9-то денну архієрейську Літургію за упокой новопреставленого Папи римського.

    Вічна йому, молитовна пам’ять!



    Управління Мукачівської греко-католицької єпархії


    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору