ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Справа Різака — помста нової влади за вибори мера Мукачева?

    26 апреля 2024 пятница
    98 переглядів

    Розмова з Віктором Небоженком, керівником соціологічної служби "Український барометр"– Справа Різака – це торжество правосуддя, помста “помаранчевих” СДПУ(о) чи чергова демонстрація сили?

    – Все, що ви назвали. Справа Різака, однозначно, є помстою нової влади за вибори мера Мукачевого. Ми свого часу дуже хвилювалися за те, що коїлося під час виборів мера Мукачевого. Це жахливо. Я там не був, але знайомі розповідали. Це була холодна громадянська війна. Інша річ, що Різак може бути “стрілочником” у цьому всьому. Потрібно заарештувати й колишнього начальника міліції, і керівника СБУ, прокурора, осіб 15. А так Різак відбуває за всіх, і немає демократичної процедури покарання. Побачимо, в якій справі ухвалять рішення щодо колишнього губернатора Закарпатської області.

    – Регіони України й лідер партії Віктор Янукович виявилися неспроможними захистити Бориса Колеснікова. Чи зможуть “есдеки” захистити свого однопартійця?

    – Ні. В таких випадках потрібно діяти радикально, а київська обласна організація СДПУ(о) не любить таких методів.

    – Які радикальні методи ви їм порадили б?

    – Це мають бути виступи, шантаж, звернення до міжнародної спільноти, використовувати свої канали, пропонувати щось. Є багато методів політичної боротьби, але вони застосовують лише частину і роблять ставку тільки на домовленості завдяки двом-трьом авторитетним політикам. Це – неправильна стратегія. Так вони відступатимуть постійно. Але для партії, очевидно, це краще, ніж боротьба.

    – Генеральний прокурор Святослав Піскун заявив, що в цій справі на нього тиснуть. Чи можна представникам невладної команди в цьому випадку тиснути на Піскуна?

    – Звичайно. Він молодець у цьому плані, маніпулюючи різними джерелами тиску. На нього, звичайно, тиснуть з обох боків – і ті, хто ініціювали арешт, і ті, які вимагають звільнення Різака. І ця справа є чудовим шансом для Генеральної прокуратури, щоб здійснювати політичні маневри.

    – Чи має шанс справа екс-губернатора Закарпаття стати тим, чим не стала справа голови обласної ради Донеччини Колеснікова – об’єднавчим чинником для опозиційних сил?

    – Ні, для цього є дуже мало шансів. Немає політичної фігури, яка нарешті змусила б опонентів влади зарухатися активніше. Крім того, негативно діє чинник десяти попередніх років при владі. Це тисне на кожного опозиціонера. Якби ви впродовж такого часу були багатою людиною, то після цього було б важко вжитися в статусі бідного.

    Розмовляв Ярема Городчук

    Львівська газета
    Верховная Рада решила обратиться к Пискуну по вопросам Колесникова и Ризака
    Закарпатье – "западноукраинский Донецк"?
    Суд решил арестовать Ризака
    Нестор Шуфрич: "Наметове містечко в Ужгороді знаходитиметься до тих пір, доки на Закарпатті не будуть поновлені на роботі усі звільнені за політичними мотивами!"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Теперішня опозиція не готова єдиним фронтом виступити на захист своїх політичних інтересів та окреми лідерів, вона привикла до керівництва, сидячи у владному кріслі, віддаючи команди на виконання.Без крісел дійсно вони починають робити ставку на домовленності, не розуміючи, що з ними сьогодня будуть говорити для заспокоєння, при цьому на завтра не виконуючи домовленності.Теперішня влада не має ні моралі ні совісті!!! Обвинувачуючи Кучму в диктаторському режимі самі працють в режимі дикого безпрєдєлу.Начхати вони хотіли на Конституцію і на Закони. Нинішня опозиція в розгубленості і не розуміє, що всіх їх задавлять поодинці.