ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді конфлікт навколо права на житлову площу

    17 мая 2024 пятница
    45 переглядів

    В Ужгороді впродовж двох років з'ясовують стосунки кілька родин та новий власник колишнього гуртожитку цегельного заводуКонфлікт - навколо права на житлову площу. Продаж відомчих гуртожиків за борги підприємств заборонений лише у березні цього року. Але відповідна урядова постанова запізнилася на кілька років – більшість тимчасового відомчого житла уже пішла з молотка, при цьому разом із мешканцями.

    Людмила Попова мешкає в гуртожитку від Ужгородського цегельного заводу разом з дітьми уже 22 роки. У 2003-му, після банкрутства заводу, гуртожиток продали. Новий власник, товариство “БудКеш” реконструює приміщення під житлову багатоповерхівку з подальшим продажем квартир. А людей виселяє примусово.



    Людмила Попова, мешканка гуртожитку:

    - Продавали без нашего ведома, нас переселили в другую сторону, сказали, что та сторона продается – реконструкция идет, а эта сторона будет общежитием.



    Анатолій Ковальський, директор ТОВ “БудКеш”:

    - Коли продавався гуртожиток, вони добровільно звільнили свої кімнати, а потім, якимось незрозумілим чином зайняли самовільно кімнати у другій частині гуртожитку, який на той час був безхозний.



    Самовільне переселення у іншу кімнату гуртожитку стало підставою для позову до суду. Він вирішив зняти громадянку Попову з реєстрації та виселити її без надання житлової площі.



    Віталій Пекар, юридичний відділ міськради Ужгорода:

    - власник, який проводить капітальний ремонт, зобов'язаний їй надати інше приміщення, але надати це приміщення потрібно було оформити якимось наказом адміністрації або розпорядженням, якимось рішенням, документом.



    Цього документа не існує, тому власник почувається впевнено. Натомість Людмила Попова доводитиме свою правоту в апеляційному суді.



    Галина Ярцева, Андрій Гоцуляк для 5-го каналу з Ужгорода




    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору