ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Заручниця циганського табору

    26 апреля 2024 пятница
    27 переглядів

    Понад півроку у вінницькому дитячому притулку «Добро» мешкає дівчинка, справжнього ім’я та прізвища якої встановити не вдається. Себе вона називає циганським прізвищем, але циган боїться і ніби-то рідних, які за нею приходять, не визнає. Працівники ж притулку мають свою версію – в річному віці дитину було викрадено.Людмилі Чаві на вік років шість. До вінницького притулку «Добро» вона потрапляла неодноразово. Її забирали з трамваїв та вокзалів, де дитина жебракувала, просячи гроші на їжу.

    Кожен раз по неї в заклад приходили люди, що називали себе родичами. Але документи, хоча б свідоцтво про народження дівчинки, надати не могли. За їхніми словами, на Вінниччину родина переїхала із Закарпаття. Але, жоден запит щодо цієї сім’ї задовільних результатів не дав.

    Леонід Чернишенко, вихователь-методист притулку «Добро»: «Прийшов чоловік. Який стверджував, що він її батько, ми з ним переговорили. Він дав цю інформацію, що вона дійсно із Закарпатської області, що вона там народилася. Організували зустріч, бо я сам займався цим питанням. Посадив з однієї сторони дивана його, з іншого її. Він побачив і каже – це моя дочка. Вона на нього подивилася і каже – я його не знаю».

    Про свою професію Люда згадує неохоче. Каже, що вже забула як жебракувати і хоче вчитися, аби стати вихователем. Жінку, в якої жила, у розповідях називає мамою, саме вона, за словами дівчинки навчила її жебракувати. Були в неї також батько та брат.

    Людмила, вихованка притулку: «Ми, тако, буває сидимо на лавці на вокзалі. Я просила із Сашком і тоді я напросила гроші, їсти. Тоді мама купила їсти картоплю, або ше шось. Купила додому і тоді там варить, або картошку жарить».

    У персоналу притулку Люда загальна улюблениця. Але, що з нею робити далі – не відомо. Ні в інтернат, ні до школи без документів не візьмуть. А тут ще з’явилася версія, що дитину викрали у віці немовляти.

    Михайло Тарасюк, вихователь притулку «Добро»: «До нас часто попадають діти циганської національності, які тоже разом ходили по трамваях і по вокзалах і знають її. І коли один раз прийшли забирати цих дітей, циганської національності, то вони сказали, що ця дитина, то єсть Люда, була викрадена ще маленькою в місті Києві. Подали в Київ, то там знайшлася жінка, в якої 98-го року народження дитина, в 99-му її вкрали».

    На сьогодні не відомо, чи є дівчинка, саме тою, викраденою дитиною. Але шестирічна Люда стала заручником обставин, яких вона змінити не може. Щоправда, в директора притулку є ще одна, більш проста версія – мати знаходиться на заробітках і поки вона не з’явиться вдома, ніхто шукати зниклу доньку не збирається.



    "Новий канал"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору