ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ватажок банди злочинців переховується в Румунії

    26 апреля 2024 пятница
    72 переглядів

    У червні Генеральна прокуратура закінчила попереднє слідство і передала до суду кримінальну справу, порушену за матеріалами оперативників Департаменту карного розшуку МВС України, стосовно бандитського угруповання. Як повідомили УНІАН у Департаменті зв'язків з громадськістю МВС України, банду, до складу якої входили 27 правопорушників, очолював О.Є.ПОПЕСКО.



    Зловмисників викрито у скоєнні 33 злочинів, серед яких бандитизм, 5 фактів незаконного позбавлення волі з метою отримання викупу, 5 нападів з метою заволодіння приватним майном, 4 факти знищень майна шляхом підпалу, 10 фактів незаконного поводження зі зброєю і боєприпасами та 4 вбивства та замахи на вбивства. В учасників бандугруповання вилучено 3 кулемети, 2 автомати, 3 снайперські гвинтівки, 10 пістолетів, 23 гранати, понад 47 кілограмів вибухівки, 29 саморобних вибухових пристроїв, 3,5 тисячі набоїв різного калібру, 5 комп'ютерів, 6 автомобілів, 42 мобільних телефони та грошові кошти у сумі майже 20 тисяч доларів США.



    За інформацією ДЗГ МВС, цю кримінальну справу вела старший слідчий Генеральної прокуратури Ганна КЛИМОВИЧ, на яку було вчинено дві спроби замаху на вбивство.



    Стосовно О.ПОПЕСКО матеріали кримінальної справи виділено в окреме провадження у зв'язку з оголошенням його та ще кількох учасників у міжнародний розшук. Встановлено, що громадянин О.ПОПЕСКО переховується в Румунії, де змінив прізвище на О.РІЗЕА і отримав громадянство цієї країни. Однак Румунія категорично відмовляється видати правопорушника українській стороні, наголошується в повідомленні ДЗГ МВС України.



    Як повідомляв УНІАН з посиланням на ДЗГ МВС України, МВС спільно з Генпрокуратурою України у травні цього року встановили осіб і затримали шістьох учасників злочинного угруповання, до складу якого входили замовники, організатори та безпосередні виконавці низки вбивств та інших резонансних злочинів на території України.



    Зокрема злочинців викрито у:



    розстрілі 18.02.2005 року в Одесі власника приватного підприємства Губайдуліна і головного бухгалтера цього ж підприємства;



    розстрілі 21.03.2005 року в селі Колчино Мукачівського району Закарпатської області місцевого жителя Пфайфера;



    замаху на вбивство із застосуванням вогнепальної зброї 21.04.2005 року жителя міста Ужгорода ГОНТАРЯ.



    Окрім цього, на рахунку даної банди замовлення та організація двох замахів на вбивство з використанням вибухівки на старшого слідчого в особливо важливих справах Генеральної прокуратури України Галини КЛИМОВИЧ та ще близько 20 замовних вбивств, скоєних на території України.



    UNIAN

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору