ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті відкриваються нові цифрові АТС

    02 мая 2024 четверг
    52 переглядів

    Закарпатська філія ВАТ “Укртелеком” спільно з ДП “Утел” протягом 2002-2005 років інтенсивно розвивають та модернізують телефонний зв’язок у Тячівському районі.

    Як повідомили “UA-Reporter.com” у обласній філії ВАТ “Укртелеком”, протягом 2002-2003 років спільними зусиллями встановлено цифрове обладнання SI 2000 для центральної районної АТС м. Тячів на 1600 номерів абонентської ємності, а також для 4 АТС в селах Бедевля, Вільхівці-Лази, Ганичі, Руське Поле загальною ємністю 1280 номерів. У зв’язку із значним попитом населення на послуги телефонного зв’язку у 2003 році додатково розширено ємність вищеперерахованих 4 цифрових АТС на 1088 номерів. Окрім того, протягом І кварталу поточного року 50 мешканців с. Широкий Луг отримали можливість користуватися телефонним зв’язком. У ІІ кварталі таку нагоду отримали ще 150 жителів смт. Солотвино та с. Дулово.

    У червні поточного року спільними зусиллями ЗФ ВАТ “Укртелеком” та ДП “Утел” завершено роботи по будівництву 8 АТС у селах Чумалево, Кричово, Колодне, Велика Уголька, Вільхівці, Усть-Чорна, Лопухів, Підплеша загальною ємністю 2560 номерів, що дасть по цих селах майже 4-кратне збільшення кількості телефонів. Таким чином, завдяки виконаним роботам з’явилась можливість підключити 1904 нових абонентів, а 656 існуючих буде переключено на цифрові АТС. Необхідно підкреслити, що до цього в с. Колодне, В. Уголька та Підплеша взагалі не було АТС. При цьому ВАТ “Укртелеком” взяло на себе будівництво лінійних, кабельних споруд та з’єднувальних ліній, а ДП “Утел” – придбання і монтаж обладнання цифрових АТС та систем передачі. Загальна вартість даних об’єктів складає близько 6 млн. грн., по 3 млн. грн. було інвестовано від Укртелекому та від Утелу.

    Значний внесок в успішну реалізацію інвестиційних планів зробили начальник Центру електрозв’язку №5 ЗФ ВАТ “Укртелеком” Сергій Георгійович Костякін та начальник Дільниці електрозв’язку Утел Тячівського району Василь Іванович Форкавець.

    Підрядні роботи виконані МП “Васавам”, ТОВ СП “Моніс”, ТОВ “Ватсон Телеком”, ЗФ ЗАТ “Свемон - Захід”, ДП “Електрозв’язокбуд-472”, ЗАТ “Електро-Закарпаття”, ТОВ “Квант” та ін.

    30 червня відбулось урочисте відкриття нових АТС у селах Колодне та Кричово, на яких були присутніми народний депутат України Орест Дмитрович Климпуш, представники місцевої влади: Бенчак Василь Васильович – заступник голови районної ДА, Кушілка Василь Васильович - голова райради, а також керівництво ЗФ ВАТ “Укртелеком” в особі директора Олексія Крупкіна, та директор ЗФ ДП “Утел” Михайло Солоджук.

    Перший дзвінок представниками місцевої влади був зроблений на телефон громадянина пільгової категорії, жителя с. Колодне, оселю якого телефонізували в першу чергу. Михайлов Михайло Андрійович ( інвалід ВВВ, 1909 р.н.) та його донька Зоя Михайлівна були щиро вдячні за такий прояв уваги до них.

    З огляду на високий попит населення Тячівського району на телефони було прийнято рішення про подальшу співпрацю Закарпатської філії ВАТ “Укртелеком” та ДП “Утел” по розбудові електрозв’язку в районі. На сьогоднішній день змонтовано обладнання АТС та будуються абонентські мережі ще 7-ми АТС у селах Вонігово, Новобарово, Теребля, Добрянське, Руська Мокра, Тарасівка, Калини загальною ємністю 1442 номера, які будуть введені в дію у 3 кварталі 2005 року та забезпечать збільшення кількості телефонів у цих селах у 2,2 рази. Наступним етапом передбачено будівництво цифрових АТС у смт. Буштино та с. Терново, що забезпечить телефонним зв’язком 2816 абонентів.

    На сьогоднішній день завдяки проведеним роботам 32 % АТС Тячівського району є цифровими. Технічні можливості нових АТС, змонтованих на базі цифрового обладнання Si-2000, дозволяють споживачам отримувати, крім традиційних, багато нових, сучасних послуг телефонного зв’язку. Перш за все, це додаткові види обслуговування цифрових АТС, серед яких з’єднання без набору номера, переадресування вхідних викликів, виклик абонента за замовленням (будильник, нагадування), конференц-зв’язок й ін., та послуги ISDN — цифрових мереж зв'язку з інтегрованими послугами, що забезпечують повністю цифрове з'єднання між абонентськими пристроями для підтримки можливості передачі даних, голосу та відео по одній лінії.

    Піклуються зв’язківці також і про забезпечення мешканців Тячівщини загальнодоступними послугами зв’язку, а також про комфортний відпочинок багаточисельних туристів, які приїжджають насолодитися чудовою природою, що забезпечить нове реконструйоване відділення “Телекомсервіс” у м. Тячів, реконструкцію якого проведено будівельною компанією “Ренесанс”, а загальна сума інвестицій оцінюється в 190 тис. грн.

    Розташоване у просторому комфортабельному приміщенні, оформлене за всіма вимогами корпоративного стилю, облаштоване з максимальними зручностями для споживача, воно обов’язково сподобається відвідувачам. У відділенні надаються послуги міжміського та міжнародного телефонного зв’язку, як за попереднім замовленням, так і автоматично через автоматизований переговорний пункт. Крім того тут можна скористатися послугами факсимільного та телеграфного електрозв’язку, і, звичайно, придбати таксофонні картки.

    Диковинкою для місцевих жителів стала така послуга, як відеотелефонний зв`язок майже зі 100-а містами країн СНД і України. Доступні ціни та висока якість відеозображення, що створюють одночасний ефект присутності, приємно здивували клієнтів відділення.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    допоможіть знайти телефонний довідник міста тячів