ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Питання збереження дерев’яних церков та замків Закарпаття стане предметом розгляду на наступному виїзному засіданні Кабміну в Ужгороді?

    06 мая 2024 понедельник
    28 переглядів

    Вчора під час зустрічі з журналістами в Ужгороді віце-прем’єр-міністр України з гуманітарних та соціальних питань Микола Томенко запропонував на державному рівні розробити програму збереження дерев’яних церков та замків Закарпаття.

    Віце-прем’єр-міністр України з гуманітарних питань Микола ТОМЕНКО
    Віце-прем’єр-міністр України з гуманітарних питань Микола ТОМЕНКО

    Як відомо, в Закарпатті нараховують 18 старовинних замків та 118 дерев’яних церков, які відносять до так званої „сакральної архітектури” XV-XIX століття. Однак, більшість цих старовинних пам’яток культури перебуває в аварійному стані.

    В зв’язку з цим Микола Томенко вважає за необхідне розробити проект збереження історичної та культурної спадщини Закарпаття. Така програма, на думку віце-прем’єра, має бути системною і розрахованою щонайменше на 10 років, а також передбачати спільне її фінансування органами центральної, місцевої влади та бізнесу, повідомляє "Майдан". Микола Томенко припустив, що питання збереження дерев’яних церков та замків Закарпаття у разі розробки необхідної програми може розглядатися навіть на наступному виїзному засіданні Кабміну в Ужгороді.


    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору