ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

95% ужгородських школярів потерпають від насилля

    26 апреля 2024 пятница
    54 переглядів

    95% школярів Ужгорода відчули на собі хоча б один із видів насильства. Лише 6% опитаних зверталися по допомогу до третьої особи, 65% намагалися впоратися самі, а 11% дітей зазначили, що узагалі не знали, що робити. Такі дані соціологічного дослідження оприлюднив під час інтерактивної дискусії на тему: «Громадські ініціативи у подоланні насильства в сім’ї: співпраця державних і неурядових організацій» голова неурядової організації «Коаліція з попередження насильства у сім’ї» Володимир Башкірєв. Захід проходив в Ужгороді 5 серпня з ініціативи ВГО «Жіночий консорціум України».

    За словами Володимира Башкірєва, Закон України «Про попередження насильства в сім’ї» є «беззубим» та недієвим саме через недосконалість передбачених видів покарань. Приписи не впливають на людей, а штраф для одного з батьків багатодітної та бідної сім’ї – це лише зайва втрата сімейного бюджету. Не забезпечується також правова освіта людей та ознайомлення фахівців із законом. Опитування, проведене студентами кафедри соціальної роботи Ужгородського національного університету, засвідчило, що 50% респондентів узагалі не чули про такий закон. При чому 30% із них – законодавчо зобов’язані протидіяти насиллю (медики, освітяни тощо).

    Дискусія мала на меті зібрати та познайомити між собою представників державних установ та громадських об’єднань, які працюють у напрямі подолання насилля у сім’ї, окреслити загальне сприйняття та розуміння громадськістю, державними організаціями та соціальними партнерами цієї проблеми, визначити регіональні особливості, пов’язані з проблемою насильства в сім’ї, а також зібрати пропозиції від фахівців-практиків щодо покращення системи реагування на ситуації насилля, узагальнення яких буде презентовано на круглому столі у Верховній Раді України з метою лобіювання змін до Закону України «Про попередження насильства в сім’ї».

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору