ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: На військовому полігоні знешкоджено 14 мін часів Другої світової війни, знайдених на заводській новобудові

    01 мая 2024 среда
    38 переглядів

    Під час проведення будівельних робіт на новобудові машинобудівного заводу, що поблизу села Соломоново Ужгородського району Закарпаття робітники виявили чотири вибухонебезпечні предмети. Зовнішній огляд знахідки свідчив про те, що вони вже десятки років перебували під шаром ґрунту. Проте, не зважаючи на це, всі вони були небезпечними для життя людей, що перебували в зоні можливого їх ураження.

    Як підтвердили піротехніки, знахідки – мінометні міни калібру 45 міліметрів часів Другої світової війни німецького виробництва, а радіус руйнівної дії знайдених боєприпасів складає близько 400 метрів, повідомили в ЦГЗ УМНС України в Закарпатській області. Самі ж осколки могли розлетітися на відстань до 700 метрів. Керівник піротехнічної групи Віталій Гільтайчук прийняв рішення провести додатковий огляд місця події, й сподівання виправдалися. Відтак виявили ще десять мінометних мін (одна з них радянського виробництва калібром 82 міліметри) та сорок два патрони для карабіна.

    Після вилучення вибухонебезпечних предметів їх було знешкоджено на військовому полігоні в с. Оріховиця Ужгородського району.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору