ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатське СБУ знешкоджує боєприпаси та ліквідовує канали по переправці нелегалів у країни Європи

    01 мая 2024 среда
    44 переглядів

    Проблема нелегальної міграції на даний час залишається актуальною для Закарпатської області та складає реальну загрозу національній безпеці України. Враховуючи тенденцію до подальшого загострення зазначеної проблеми та її тісний взаємозв’язок з тероризмом, Управлінням СБУ в Закарпатській області систематично здійснюється комплекс заходів спрямованих на виявлення та перекриття каналів переправлення нелегалів через державний кордон України.

    Зокрема, днями співробітниками управління СБУ в Закарпатські області на території низки районів краю проводились оперативно-розшукові заходи, спрямовані на виявлення й перекриття каналів нелегальної міграції та вилучення з незаконного обігу зброї та вибухових речовин. Робота проводилась в умовах гірської місцевості в цілодобовому режимі. В одному із сільськогосподарських приміщень на території м. Перечин виявлено групу нелегальних мігрантів у кількості 5 осіб, вихідців із Бангладеш, підготовлену для незаконного переправлення через державний кордон України. Іноземців передано для подальшого утримання у 94 Прикордонний загін.

    Водночас увагу оперативників було зосереджено на перевірці інформації щодо незаконного обігу зброї та вибухівки серед мешканців області, можливо причетних до нелегальної міграції, а також місць ймовірного приховування зазначених засобів ураження. Для виконання зазначених заходів залучались спеціалісти вибухотехнічних служб МВС та МНС України.

    Поблизу с. Люта виявлено сховище боєприпасів часів другої світової війни, з якого вилучено 188 одиниць боєприпасів, в т.ч. 17 – 81,4 мм та 11 – 55 мм мінометних мін, 2 - 37 мм артилерійські снаряди, 2 ручні гранати Ф-1, 2 артилерійські та 4 мінні підривачі, понад 150 шт. набоїв до стрілецької зброї. Боєприпаси знешкоджені у безпечному місці співробітниками МНС спільно зі спеціалістами вибухотехнічної групи УМВСУ.

    У рамках рейду співробітниками СБУ також припинено факт незаконного використання (пристрілки) нарізної вогнепальної зброї трьома мешканцями с. Завосино В. Березнянського району. У ході перевірки зазначені особи намагалися перешкоджати її проведенню та чинити фізичний опір. З урахуванням наявності в діях осіб ознак адміністративних порушень, вжито заходи по вилученню нарізного карабіну СКС з оптичним прицілом і боєприпасами та доставки її власників у В. Березнянський РВ УМВСУ.



    * * *



    Тими ж днями співробітники УСБУ спільно з чопськими прикордонниками ліквідували сталий канал (Кишинів – Чернівці – Ужгород) нелегального переправлення громадян Молдови за кордон. Поблизу с. Сторожниця Ужгородського району на відстані 500 м від українсько-словацького кордону правоохоронці зупинили мікроавтобус “Фіат – Дукато”, у якому знаходились 10 молдован. Затримано і двох громадян України, причетних до організації вказаної афери. Проти одного з них слідчим відділом УСБУ порушено кримінальну справу.



    Прес-служба УСБУ в Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору