ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Сьогодні у Турині стартують ХХ зимові Олімпійські ігри

    08 мая 2024 среда
    26 переглядів

    Вчора о 16.20 за київським часом в Олімпійському селищі Турину відбулася урочиста церемонія підняття державного прапору України. Разом із нашим прапором піднімали прапори Естонії, Швейцарії, Ірландії та Ліхтенштейну. Традиційний захід, що відбувається перед початком кожних Олімпійських ігор, символізує готовність країни до участі в змаганнях і проходить як правило за одним сценарієм.

    Не стала виключенням і вчорашня церемонія, яка, хоча і пройшла без особливої феєричності, все ж залишила дуже приємне відчуття – вперше українська делегація, яка проживає відразу у трьох селищах, зібралася разом, вперше в олімпійському Турині було піднято державний прапор України і пролунав наш гімн. Щоправда церемонія відбулася із запізненням на 20 хвилин. Справа у тому, що перед підняттям українського прапору, відбувалося підняття італійського, на яке завітав Президент Італії.

    Участь в заході взяли спортсмени, тренери, офіційні особи, журналісти. Завітали до селища і поважні гості – віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко, Посол України в Італії Георгій Чернявський, міністр у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко, президент НОК України Сергій Бубка, повідомляє прес-служба Національного олімпійського комітету.

    Українську делегацію, що вишукувалася на центральній площі селища, привітала мер селища, уславлена італійська лижниця Мануела Ді Чента, яка вручила президенту НОК України Сергію Бубці символічний олімпійський факел – «Welcome Ukraine!»

    Мануела Ді Чента звертаючись до спортсменів та членів делегації, зазначила: «Італійці багато років працювали для того, щоб успішно провести Олімпійські ігри. Але це неможливо без ентузіазму, енергії та олімпійського духу, який є в кожному з вас!»

    Сергій Бубка вручив Мануелі Ді Чента сувеніри національного олімпійського руху та пообіцяв, що українські олімпійці намагатимуться продемонструвати максимальні результати на змаганнях.

    Вже сьогодні ввечері відбудеться урочиста церемонія відкриття Олімпійських ігор, а післязавтра на спортивних аренах запанують олімпійські пристрасті.

    Як повідомлялось, саночниця Наталiя Якушенко нестиме український прапор на церемонiї вiдкриття ХХ зимових Олiмпiйських iгор у Туринi.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору