ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют
Єдина Країна! Единая Страна! United Country

Общество венгерской культуры Закарпатья подало жалобу в Высший админсуд

Общество венгров Закарпатья опротестовало формирование избирательных округов в Высший админсуд Украины в связи с определением границ избирательных округов по выборам в Верховную Раду, при котором, по мнению организации, были нарушены права венгерского меньшинства на представительство в парламенте.

"Согласно закону, который сейчас в силе в Украине, при определении (избирательных) округов должны были учитывать компактное проживание национальных меньшинств. Это не было сделано", — сообщил председатель общества Ласло Брензович.

"Мы подали заявление по этому поводу и обратились к Высшему административному суду. Еще решения нет", — добавил он.

Брензович отметил, что его организация поддержала Порошенко на президентских выборах и он дал им обещания, что при разбивке избирательных округов интересы венгерского меньшинства будут учтены, однако этого не произошло.

"Но это не в его компетенции, а в компетенции избирательной комиссии", — сказал руководитель общества.

По его словам, венгерское государство поддерживает требования украинской венгерской общины и "хочет, чтобы права венгров в Украине не ущемлялись".


Интернет-издание
UA- Reporter.com

Комментарии

а як ПАСПОРТА ПРОДАЮТ МАДЬЯР... ЦЕ ПРАВДА

Йой, де и за кулько гривнюков ци форінтув? И я си куплю

Da, pasporta prodajut. Nu Ty, ne poluchish Janeks!

Йой, то управду треба позирати, ци президент-чоколадник свойе слово додержит. Бо досі нигда-шуга, ни йеден вукрайинськый президент обіщаное не додержав.
Кравчук нам убіцяв поддержати спиціяльну самоврядну тириторію. результат? ХХХХХХХУУУУУУУУУУ...............
Кучма: коли у нас щи грошей было мало и товары были дишеві, то уповів: ціни треба пудняти до мировых - абы од нас иностранці товары ни вывозили. Апак и зарплаты поднимиме до мировых. Нащет цін Кучма постарався - ціни вже шурувуть світові. А зарплаты?ХХХХХХХУУУУУУУУУУ............... Стались ме щи булшымі ковдушами, за Кучму начали зарплаты, пинзійі выдавати макаронами, муков, цукрьом (лим на 20-50% дороже ряхували ги в бовті)
Ющенко: Бандитам тюрьмы! А бандита Януковича у примійеры назначив. И не дуже знаву, ош у туты часы кого из высокопоставленых бандітов посадили.
Ну и Янукович: Всіх учуву! Май файно буде жыти уже ниська! Ризультаты знайиме: учув свою банду ай покращиння наступило лем для його жополизов. А народові ищи булша нищета.
Послідна надежда на Чоколадника: кить и вун нич доброй для народу не зробит и бандеровцям пі@@здюльов не вкачайе - окажися правдов то, што казали, ош востучно-словянськый ген, менталитет розрушительный йе для йивропийськых народов: мадяров, русинов, тай иншых Пудкарпатськых народов.

як це розрушительний? якби був такий розрушительний, то до пенсии би не доживали, а як бачимо є і пензіяши, нич не хибить мадярам і русинам.

06.09.2014 (23:34) / Х.А.
...нич не хибить мадярам і русинам...
Йой, та дуже треба "дяковати" Вукрайині ош русинов не вызнали. Пув Йивропы, Гамерика, Канада вузнавуть, а на нашуй, свойуй руднуй зимлі окупаційна влада - ньи. Сталін - Нянько усіх народов у 1944 году уповів, ош русинов ни йе, и його доблестні вукрайинські послідовникы того и дониськы придержувуться.
Сало прогурклой Сталінови ай Хироям!

Парашенко брехло! Его обещания ломанного гроша не стоят, он ни одно из своих обещаний не сдержал. Парашенко врун, вор и пустомеля!

ЧЕМОДАН-ВОКЗАЛ - ПУРАССИЯ, ТВАРЬ СЕПАРАТИССКАЯ.МАСКВЕ ПРИВЕТ.

дурню нич ти не видиш.розуму не маеш ото уже велика проблема.

to i vidno zhe sto stoitj slovo prezidenta-nolj!!!!lem brexati znajutj ukrainsjki prezidenti!!!!

Мад'яри,успокойтесь,решемо без вашого ЙОБИКА КО нам ближе!

Vashi reshenija..... Uzhe god reshajete, reshajete.....Rezultat - vja strana v ruinah. Prosba k vam pokidat stranu!

ИДИ В ЖОПУ, РАЗРУЛИМ БЕЗ МАДЯРОВ И СЛОВАКОВ

позерай аби ти в гузицю не пушув.бо тя копнеме так шо до Тайланду долетиш.