ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгород: Закарпатська НДП презентувала першу десятку в обласну раду

    28 апреля 2024 воскресенье
    18 переглядів

    Фінішна виборча пряма, на яку вийшли закарпатські народні демократи, додала їм сил. Ба навіть відкрила друге дихання: виборець, перенасичений інформацією про «високорейтингові» партії, як і їхньою нав’язливою рекламою, став більш критичним у ставленні до ідей і проголошуваних гасел. На їхньому тлі зважена та підкріплена реальними прорахунками, ідеологією народної демократії програма НДП стала сприйматися виграшно. Серед кандидатів у депутати — свіжі, часто зовсім нові обличчя. Головне — жодне з них не світилося раніше ні в кримінальному, ні в іншому негативному контексті.

    На це звернув особливу увагу журналістів член Політвиконкому Народно-демократичної партії Володимир Приходько під час офіційної презентації першої десятки кандидатів у депутати Закарпатської обласної ради від партії. У готелі «Дружба» зібралися кілька десятків мас-медійників, щоб побачити, чим відрізняються «скромні» народні демократи від надокучливих тимошенківців, загрузлих у звинуваченнях ющенківців та скандальних (у ореолі місцевого їхнього лідера нардепа Сергія Ракушняка) народників.

    Очолює список кандидатів у депутати облради голова облорганізації партії Юрій Смерека. Впевнено проказавши основні пункти передвиборчої програми. Програмні цілі та завдання своєї партії, Юрій Йосипович зупинився на тих моментах, що характеризують діяльність партії у недалекому минулому. «Ми не обіцяємо, а робимо. У багатьох сферах — залученні інвестицій, освіті та науці, збереженні довкілля, реформ у ЗМІ та інших наші кандидати є відомими і за ними стоять реальні справи», — сказав Смерека. Сам він, до речі, є першим заступником начальника облуправління екології та природних ресурсів у Закарпатській області.

    Добре знають у фінансово-банківській сфері заскеруючого Закарпатської обласної філії банку «Аваль» Василя Рошка, начальника управління дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків Івана Зареву, заступника начальника управління освіти і науки Закарпатської облдержадміністрації, кандидата історичних наук Маріанну Кляп, а також заступника генерального директора обласного агентства із залучення інвестицій і пріоритетного розвитку територій, 26-річного юриста Владислава Гоблика. Кожен із них— визнаний фахівець у своїй галузі професіонал, спроможний вирішувати найскладніші завдання.

    Перед колегами з власним баченням розвитку засобів масової інформації області, виведення їх із повного ідеологічного закріпачення власниками та роботодавцями виступив голова Ужгородської організації Незалежної медіа-профспілки України Василь Бедзір — шостий номер у списку кандидатів від НДП до облради. Висловив подяку присутнім журналістам за активну участь у профспілковому русі. Профспілки радянського зразка у ЗМІ наказали довго жити, а захищати мас-медійників сьогодні є від кого. У міській профспілці нараховується 5 членів, надходять дедалі більше заяв із інших міст та районів області.

    Олексій Кіндрат — депутат Ужгородської міськради, голова бюджетної комісії ради, який водночас очолює міську організацію Народно-демократичної партії — знайшов переконливі аргументи на користь невідкладного внесення змін у законодавство. Нові норми його повинні не вимивати казну регіонів, а залишати левову частку доходів у місцевому бюджеті. Лише тоді можна сподіватися на те, що ради, обрані всенародно, будуть реальними господарями на ввірених їм територіях.

    Викладач юридичного факультету Ужгородського національного університету Сергій Болдижар знйшов переконливі аргументи на користь того, чому народні демократи є привабливою партією саме для закарпатців. Згадав і про відданість ідеї запровадження спеціальної економічної зони «Закарпаття» (нині — її відновлення) з боку Валерія Пустовойтенка і раніше, в часи його прем’єрства, і нині, коли очолює комітет Верховної Ради, а Людмила Супрун закладає підвалини державного бюджету, як голова профільного парламентського комітету. До слова, саме закарпатець, кандидат у депутати облради Владислав Коблик спільно з двома діючими парламентарями є співавтором законопроекту про відновлення преференцій іноземним інвесторам у Закарпатській області. Основна ідея законопроекту — без залучення інвестицій на сприятливих умовах область може перетворитися в депресивний, стати ярмом на шиї країни замість того, щоб сконцентровувати на своїй території високотехнолоічне виробництво, давати роботу людям.

    Про політичні уподобання румунів Рахівщини та Тячівщини розповів на зустрічі голова Рухівської райорганізації НДП Юрій Беріндє. За його словами, у представників цієї національної меншини народні демократи викликають симпатії зваженою позицією у міжнаціональних відносинах, а також у підходах до співпраці зі стратегічним партером Росією. Який не відкидає і курсу на євроінтеграцію.

    Голова Великоберезнянської районної організації Микола Черевка — головний спеціаліст Державного управління екології та природних ресурсів у Закарпатській області — розповів про відомі йому факти нищення, плюндрування довкілля. Микола Миколайович, нарівні з обласною. Балотуватиметься і на голову сільської ради рідного села Вішка, що у Великоберезнянському районі. Вважає, що силами громади та за сприяння влади цей високогірний населений пункт можна перетворити у туристичну казку.

    Презентація народних демократів довела, що вони — команда, об’єднана спільним баченням розвитку краю. Водночас це — патріоти рідної землі. Є сподівання, що виборці належно оцінять команду у день 26 березня.



    Василь БЕДЗІР.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору