ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Претензії ордену тамплієрів на Середнянський замок — необґрунтовані

    19 мая 2024 воскресенье
    39 переглядів

    «Орден Тамплієрів до Середнянського замку не має жодного стосунку. Їх претензії на нього абсолютно необґрунтовані. Це – міф», – стверджує завідувач відділу архітектури Закарпатського краєзнавчого музею Йосип Кобаль. «Тамплієри дійсно жили у монастирі, однак не у замку. Хоча тепер приходять і кажуть віддати їм замок», – розповів на черговому засіданні Ужгородського прес-клубу реформ Йосип Кобаль. За його словами, перша згадка про замок у с. Середнє датована початком 16 століття. «Водночас сучасні тамплієри стверджують, буцімто Орден після його вигнання з Франції у 1312 році переніс усі свої скарби до цієї фортеці. Про це мені сказав один із послідовників Ордену, котрий нещодавно відвідав Закарпаття», – зазначив Кобаль.

    Співробітник музею упевнений, що всі замки Закарпаття є національним надбанням, повідомляє "ЗІК".



    Тамплієри – духовно-лицарський орден, створений близько 1118 року невеликою групою лицарів для захисту паломників на шляху до святої землі.

    Невдовзі орден виріс до величезних розмірів і у 1128 отримав благословення Папи Римського.

    Орден отримував щедрі земельні та грошові пожертви, розбагатів і перетворився у впливову політичну силу. Тамплієри стали крупними банкірами Європи. Особливо великий їх вплив був у Франції, Англії та Іспанії.

    У 1307 році через донос колишнього члена, Ордену тамплієрів було пред’явлено звинувачення в єресі. Папа Климент V і король Філіп IV ініціювали проти них інквізиційний процес. На Венському соборі у 1312 орден був розпущений.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору