ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Надзвичайна сесія Ужгородської міської ради задовільнила "апетити" мера Ратушняка та заявила про створення політичного "симбіозу" із БЮТ, Народного блоку Литвина та Партії регіонів

    30 апреля 2024 вторник
    46 переглядів

    Сьогодні відбулася позачергова надзвичайна сесія Ужгородської міської ради, приводом для якої стали системні відключення міського комунального підприємства "Водоканал" від електроенергії, що загрожує припиненням подачі ужгородцям холодної та гарячої води. До речі, у виникненні цієї проблеми міський голова Ужгорода Сергій Ратушняк звинуватив ужгородців. Мовляв, їхні борги „Водоканалу” за останні два місяці суттєво зросли. Озвучене від мікрофону прохання пояснити, чому сума боргів ужгородців серйозно зросла саме за період перебування при владі нинішньої команди, залишилося без відповіді.Для виправлення ситуації, що склалася, міським депутатам було запропоновано внести зміни до бюджету м.Ужгород на 2006 рік — збільшити розміри надходжень до фонду розвитку міського бюджету на 1 млн. 874 тис. грн.

    Однак Ужгородський міський голова Сергій Ратушняк не був би Ратушняком, якби не скористався нагодою потягнути "копійчину" з куцого міського бюджету. Як? А наступним чином: із зазначеної вище суми в 1 млн. 874 тис. грн. "хвостик" у 874 тис.грн. було запропоновано на поповнення статутного фонду КП "Водоканал" — аби воно якось вийшло із нинішньої складної ситуації! — а ось "хвостище" у 1 мільйон гривень пан Ратушняк запропонував депутатам переказати на рахунки ще не існуючого в природі ...комунального підприємства "Уж" (?!?), яке мало би зайнятися прибиранням міста (за попередньою інформацією, очолити підприємство-„мільйонник” має один із однопартійців Сергія Ратушняка, якому не судилося стати депутатом за „народними” списками). Але ж в Ужгороді вже є така комунальна структура — КАТП: для чого ж створювати "дублера", та ще й виділяти під це чималі кошти? Тільки для того, про що вже йшлося вище...

    Мало того, що "заявка" про створення нового КП "Уж" була подана Ратушняком з голосу — без будь-яких документів, техніко-економічних обгрунтувань, розрахунків, але ще й у ...пакеті зі змінами до міськбюджету. Для багатьох міських депутатів це стало шоком, так як подібні питання, перед тим, як їх приймати, мають пройти певну процедуру, в тому числі й через обговорення на депутатських комісіях. А тут — з голосу! Кому, як не меру, до того ж екс-нардепу, знати, що такі рішення (та ще й фінансові!) не приймаються поспіхом, тим більше на позачерговій сесії....

    Однак ці заперечення з боку групи депутатів, в тому числі й від Соціалістичної партії України, були паном мером проігноровані. Питання було поставлене на голосування — результат: намагання Ратушняка поцупити з міського бюджету 1 млн. грн. під неіснуюче КП "Уж" підтримали народники Литвина, фракція БЮТ і ...фракція Партії регіонів України — загалом 28 депутатів (депутати від Соціалістичної партії України голосували проти) — всього в міській раді нараховується 50 депутатів. Таким чином, в Ужгородській міській раді проголошено про створення неприроднього об’єднання між Блоком Юлії Тимошенко, неокучмістами-литвиновцями і Партією регіонів.

    Відзначимо, що цей "симбіоз" відбувся з благословення керівників Закарпатського БЮТу Андрія Сербайла та Олександра Солонтая, які були присутні в сесійній залі (від самого ж Сергія Ратушняка ту ж функцію виконував в.о. заступника міського голови Володимир Бобков, який задля кращого контролю за процесом "вільного" волевиявлення теж затесався в депутатські ряди). А тому цікаво буде поспостерігати, як вони цього разу пояснять свій союз із представниками Литвина-Ратушняка та регіоналами, проти якого вони ніби-то так палко борються відповідно до вказівок непримиренної Юлії Володимирівни... Можливо, на днях слід очікувати на виключення з партії групи депутатів із фракції БЮТ в Ужгородській міській раді, як це вже ми спостерігали в Закарпатській обласній раді?

    Клуб професійних журналістів Закарпаття.
    Закарпатье - Ратушняк "руками" блока Тимошенко хочет отменить I сессию облсовета

    Сергій Ратушняк: Стара пісня про головне!..
    Закарпатським "народникам" Литвин уже не потрібен!..
    Закарпатские "Наша Украина", "Регионы" и СПУ объединились. Блок Литвина "поимел" БЮТ, хотя и не в полном составе...

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Слобода не пиши брехню. На сесії взагалі мало депутатів голосовали проти виділення мільйону, тільки 4 депутата." Наша Україна",соціалісти, частина БЮТу утримались, а не голосовали проти.Рішення, яке приняте на сесії, в принципі вірне,але його необхідно виносячі на сесію детально обгрунтовувати. Тільки тоді депутати будуть голосувати свідомо, поддержувачі мера міста.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    В міській раді взагалі нема ні якіх угод між депутатами, як нема і каоліцій.Брехня від "Нашої України", за якою стоїть спроба Балоги взяти владу в ужгороді,діле депутатів.Насправді, якщоб це питання було підготовлено за нього проголосували майже всі депутати.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Василь ты дебил...В тексте написано "в міській раді нараховується 50 депутатів" а не було...По друге..ти знову дебіл.. бо старе підприємство якому ЖРЕРИ боргують понад 700 ТИС грн боргує перед державним бюджетом а це пенсії медицина і освіта І покідек Рата у своєму стилі кидає державу..

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Рата ухиляється від сплати податків, при чому втягнув у це Бадиду, яка вмісто протесту як керівника податкової, з дуру підтримує. Думаю що це має дійти до обласного керівництва податкової та до прокуратури. Вкрадений мільйон і яким способом це зробленло, чисто кримінальний злочин. Депутати неграмотні цього не зрозуміли, або не хочуть розуміти. На жаль в міській раді знову поселились хоч нові, але все ті ж ВОРИ! Я думаю відкриття кримінальної справи прокуратурою, та суд має остудити ці горячі голови та липкі руки.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Проблема в тому, що ужгородський БЮТ не йде на коаліцію ні з НУ, ні з соціалістами, ні з Порою. Зате з тими, проти кого Юля - литвинівцями і регіонами - за милу душу

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Наскільки я розумію коаліція можлива тільки між НУ,БЮТ та СПУ, до чогош тут якась Пора.Якщо не буде коаліції цих трьох політичних сил,то як заявили БЮТ і СПУ, вони підуть в опозицію. А Порі не потрібно примазуватися до інших,хіба що там переветень Чижмарь.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    От і ратиці визнали, що Рата висунув на сесію тіньовий варіант розподілу коштів громади Ужгорода. Бо теж не сумніваюся, що якщо б цей варіант був прозорим, за нього б проголосували майже всі. А щодо відсутності угод про демократичну коаліцію, то тут теж вірно: НУ-за, Пора-за,соціалісти-за,а де БЮТ, який кричить про необхідність укладення демократичної коаліції там, де вона не відбувається, але не йде на неї там, де йому пропонують її укласти? Політика подвійних стандартів? Єдина мета частини (!) бютівців - впасти під Рату з метою дерибану Ужгорода. Нормальні бютівці це розуміють, а тому утрималися при дерибані першого мільйона. Тисну їм руку...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Все ця суєта від необізнаності депутатів, що наслухались Ратиних фантазій, які дійсно на перший погляд виглядають гарно. Але якщо добре вдивитись, то одразу стає зрозумілим що... 1)Рата хоче напівзаконно "киданути" податкову, створивши нову фірмочку, а стару пусту з боргами віддати державі, Бадида знає про що мова, взагалі її позиція в цьому випадку антидержавна!. 2)Рата працевлаштовує свого пацана якому не пофартило потрапити в районну раду, через нього планує чітко знімати собі по 3-5 тисяч баксів щомісячно на "хліб з маслом". 3)І саме головне. Вже вчора Рата завдяки наївним та неопитним депутатам, та "лежачим" холуям став багатіше на 150-200тис. гривень ужгородців, які дістане у формі відкату від нового директора фірми як подяку за працевлаштування!!! Шановні перед тим як приймаються такі рішення треба завжди подумати, порадитись, зважити всі плюси та мінуси і лише потім приймати рішення які стосуються грошей Ужгородців, серед яких гроші ваших родин та підприємств! Для цього і є статут громади та регламент ради. Перед тим як залізти з Ратою у кримінал почитайте не лінуйтесь, розберіться зі своїми правами та обовязками. А на цей раз ви просто свідомо чи не свідомо дали обікрасти місто на черговий мільйон гривень Ужгородців!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Я був присутній на сесії. І те про що ви написали є брехнею. По-перше було не 50 а 44 депутата (28 проголосувало за рішення) причому проти голосувало всього двое!!! а 14 утрималось. По виділенню 1 млн, дуже докладно розповіла голова ДПІ Бадида, і писати про те що Рата щось вкрав - це просто брехня. Що стосується Чижмаря, який був проти. Як сьогодні виявилось, при минулому депутатстві він отримав від Погорелова безкоштовно, за рахунок ужгородців, майже 1 га землі, це приблизно 300000 дол.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Василю ти мабуть маку об'ївся! П...ти не мішки тягати! Краще поясни як ти ставишся до новоутвореної коаліції в міській раді в складі БЮТ, Партії Регіонів та Литвинів? Що, теперь чекати виключення з партії БЮТівців які в міській раді працюють з регіонами? Чому БЮТ дозволяє собі подвійні стандарти? Що Сербайло продався Регіонам?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Василеві: На сесії був не лише ти. Так що не розігруй лохотрон. Проти тіньової роздачі мільйона проголосували "Наша Україна", "Пора", соціалісти і частина БЮТу. Решта впали під Ратину коаліцію БЮТ-народники-регіонали. При чому, процесом керували Бобков і Сербайло, які сиділи, відповідно, біля і серед бютівців. Це теж неправда? Про Бадиду - ні слова.Бо ця "бютівка" зробила міську податкову своїм приватним бізнесом, яким керує, формально перебуваючи на лікарняному. Якщо ж повернутися до мільйона, викинутого на сміття, то жодних інформацій з цього приводу депутатам не роздали, обговорення в комісіях (і навіть без комісій)не було, все робилося так, як не робилося навіть при Погорєлові. І БЮТ (точніше, його частина, яка лягає під Рату з метою дерибану ужгородських грошей і майна) слухняно це "схавав". З чим і вітаю...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Як можна створити нове підприемство на базі та основних фондах Комунтрансу,тим більше виділити мілліон.Для чого? Цьому пІдприемству ціею зимою придбали за рішенням попередньоі влади 4 нові сміттевози та 300 контейнерів.Зараз на нове підприемство з новою печаткою та старим коллективом і спорудами прераховують нові гроші.функціі одні і тіж.А де податки,а де борги перед державою все знищать залишивши за попередні м підприемством.Якщо зараз почнуть передавати на нове підприемство основні фонди комунтрансу,то це злочин перед державою-ухилення від податків.Мартіну кінець.Невже Комунтрансу не можна було дати цей мілліон в статутний фонд на поліпшення матеріальноі бази законно.а це,я думаю,Ратушняк не розуміючи підставив і себе і депутатів,які проголосували не думаючи.А Бадіда -податківець сама некомпетентно радить ухилятись від податків.Думаю прокурору з першої сесіі е робота.О це некомпетентність.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Дыба! Ну шо ты так кипешуешь? Морда твоя жидо-масонсонская от злости так и треснет! Успокойся суконец сам и не порти воздух другим! твой псевдопатриотизм балоге и иже с ним масонской братии во главе государства лезет наружу вон! противно смотретьь и читать эти сопли и вопли!!!